Ο καύσωνας αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τη «φούσκα» της Ηλεκτρικής Ενέργειας και την κερδοσκοπία εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

ΑΡΣΥ:Να σταματήσουμε την πλήρη διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης! Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους και όλες! Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που πετάει έξω απ’ τις σχολές 40.000 μαθητές

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Χωρίς ίχνος ντροπής πρωθυπουργός, Υπουργοί και καλοταϊσμένα παπαγαλάκια των καθεστωτικών και διαπλεκόμενων ΜΜΕ υποδεικνύουν στο λαό την ώρα που πρέπει να κάνει μπάνιο, την ώρα που θα μαγειρέψει και στους πόσους βαθμούς να βάλει το κλιματιστικό. Είναι αυτοί και όλοι οι προηγούμενοι που με τις πλάτες της ΕΕ των πολυεθνικών κατάκλεψαν τον πτωχευμένο Ελληνικό λαό χαρίζοντας 50 δις Ευρώ στους βιομήχανους των Ενεργειακών ομίλων, στη Γερμανική βιομηχανία και στους ντόπιους εργολάβους για να καταστρέψουν τα βουνά και τους κάμπους δημιουργώντας την φούσκα των ΑΠΕ (Άχρηστων Πηγών Ενέργειας). Πριμοδότησαν με δεκάδες δις ευρώ από το υστέρημα του Ελληνικού λαού τους βιομήχανους για να γεμίσουν μονάδες εισαγόμενου και πανάκριβου φυσικού αερίου που ενώ επιδοτήθηκαν αδρά, πάλι από τις τσέπες του λαού, δεν δίνουν ρεύμα όταν χρειάζεται.

Δεν ήταν αυτοί οι ίδιοι που διαλαλούσαν ότι η απελευθέρωση της Ηλεκτρικής Ενέργειας και ο ανταγωνισμός θα δώσουν άφθονη και φθηνή ενέργεια; Νέες θέσεις εργασίας και καθαρό περιβάλλον;

Που είναι όλα αυτά;

Οι τιμές τριπλασιάστηκαν. Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν. Η Ενεργειακή φτώχεια χτύπησε τρία εκατομμύρια νοικοκυριά και χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις. Οι εργασιακές σχέσεις απορρυθμίστηκαν και ρεύμα δεν έχουμε όταν το χρειαζόμαστε. Το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό έγινε εμπόρευμα και οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι βιομήχανοι κερδοσκόποι που βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία να καταληστέψουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά νοικοκυριά.

Οι εκκλήσεις του πρωθυπουργού και των άλλων κυβερνητικών παραγόντων για περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος λόγω καύσωνα αποκαλύπτουν περίτρανα ότι ο Ενεργειακός Σχεδιασμός της Κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των άλλων Κυβερνήσεων που διοικούν τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια την Ελλάδα καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες σε ρεύμα της Χώρας και του λαού της. Αντίθετα το μοναδικό και σταθερό κριτήριο είναι τα κέρδη του Ελληνικού και ξένου Κεφαλαίου και οι γεωστρατηγικές επιδιώξεις του Ιμπεριαλισμού.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και βάσει αυτών προκύπτουν σοβαρά θέματα και αμείλικτα ερωτήματα:

  • Η «μεγάλη», όπως ισχυρίζονται, ζήτηση ρεύματος λόγω καύσωνα, στην αιχμή της, είναι 10.000 MW/h εκ των οποίων οι 1.500 MW/h προέρχονται από εισαγωγές (Βουλγαρία – Αλβανία) όταν στη Χώρα μας υπάρχει πλέον εγκατεστημένη Ισχύς που υπερβαίνει τα 20.000 MW! Τεράστια εγκατεστημένη ισχύς σε σχέση με τις ανάγκες της Χώρας που όμως σε πραγματική ενέργεια δεν μπορούν να δώσουν ούτε το 50% της συνολικής εγκατάστασης.
  • Αντίθετα, πριν την Απελευθέρωση Ενέργειας και πριν να μπουν οι ιδιώτες στην ηλεκτροπαραγωγή, η «αμαρτωλή» ΔΕΗ είχε εγκατεστημένη Ισχύ 12.300 MW και κατάφερε να ανταπεξέλθει, με κάποιες εισαγωγές, μέσω ανταλλαγών με γειτονικές χώρες, σε ζήτηση 10.500 MW/h το 2007 και 11.800 MW/h το 2004.
  • Χρειάστηκε να έρθει ο καύσωνας για να πληροφορηθούν οι «αρμόδιοι» ότι οι μεταβλητές ΑΠΕ (Αιολικά και Φωτοβολταϊκά) παράγουν «τυχαία και ασταθή» Ηλεκτρική Ενέργεια και μόνο συμπληρωματικά ως προς τις θερμικές μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν; Όμως δεν είναι μόνο ο καύσωνας αλλά και οι βαρυχειμωνιές. Από το 2016 κάθε χειμώνα το ηλεκτρικό σύστημα της Χώρας κινδυνεύει με κατάρρευση (μπλακ- άουτ) λόγω έλλειψης ρεύματος.
  • Χρειάστηκε ο καύσωνας για να ξαναθυμηθούν τις «πεθαμένες» γι αυτούς λιγνιτικές μονάδες; Έπρεπε να στερέψουν όλους τους υδάτινους ταμιευτήρες αφήνοντας τους αγρότες καλοκαιριάτικα χωρίς νερό για άρδευση, ώστε να αντιληφθούν ότι υφίστανται κι αυτές οι χρήσιμες αλλά και σταθερές ΑΠΕ;;
  • Μετά από όλα αυτά προτίθενται ακόμα να συνεχίσουν την εγκατάσταση μεταβλητών ΑΠΕ (μ.ΑΠΕ) ισχύος 200.000 MW (σύμφωνα με τις άδειες της ΡΑΕ) καταστρέφοντας όλα τα βουνά, τα λιβάδια και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της Χώρας μας;
  • Άραγε μετά από όλα αυτά για ποια «ενεργειακή μετάβαση» συνεχίζουν να μιλάν;

Εν κατακλείδι: Τα τελευταία χρόνια στην ηλεκτρική ενέργεια της Χώρα μας έγινε «γιουρούσι» των ιδιωτών κερδοσκόπων με αδρά επιδοτούμενες εγκαταστάσεις άχρηστων και μη αποδοτικών μορφών ενέργειας που αλλοίωσαν το τοπίο και κατέστρεψαν το περιβάλλον, τη χλωρίδα, την πανίδα, βοσκοτόπια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις χωρίς κανένα όφελος για την κοινωνία και το ηλεκτρικό σύστημα. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός τεράστιου οικονομικού και περιβαλλοντικού σκανδάλου, για το οποίο θα έπρεπε να παρέμβει άμεσα η δικαιοσύνη. Δεν θα παρέμβει όμως επειδή είναι «απασχολημένη» με τις διώξεις εργατών και αγωνιστών που υπερασπίζονται το περιβάλλον, τον τόπο τους και το ρεύμα ως κοινωνικό αγαθό.

Η υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας και της προστασίας του Περιβάλλοντος εναπόκειται πλέον στους εργαζόμενους και στο λαό της Χώρας μας που παλεύει και απαιτεί:

  • ‘Άμεση ακύρωση όλων των εγκαταστάσεων μ.ΑΠΕ που έτσι κι αλλιώς δεν αποδίδουν αυτά που υπόσχονται, καταστρέφουν μόνιμα το Περιβάλλον, «φεσώνουν» τον Ελληνικό λαό και επί πλέον δεν υπάρχουν δίκτυα και υποδομές να τις στηρίξουν.
  • Κανένας ιδιώτης στην παραγωγή, μεταφορά και εμπορία της Ηλεκτρικής ενέργειας. Αποκλειστικά Δημόσιος φορέας ενέργειας κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
  • Ρεύμα φθηνό για τα νοικοκυριά και τους αυτοαπασχολούμενους

 

 

Κοζάνη 3/8/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

 

 

Δείτε Επίσης

Η Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης «Καλλιτεχνικός Διευθυντής»
ΚΟΖΑΝΗ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης «Καλλιτεχνικός Διευθυντής»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης «Καλλιτεχνικός Διευθυντής». Ο Καλ/κός δ/ντής θα ασφαλίζεται και θα αμείβεται σύμφωνα με τις διατάξεις της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας.

Διαβάστε περισσότερα »
ΕΒΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: Ρύθμιση Οφειλών του ν.4611/2019 - Επανυπολογισμός οφειλών με διατήρηση αυτού και μετά την απώλεια της ρύθμισης  
ΚΟΖΑΝΗ

ΕΒΕ Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ: Ρύθμιση Οφειλών του ν.4611/2019 – Επανυπολογισμός οφειλών με διατήρηση αυτού και μετά την απώλεια της ρύθμισης  

ΕΒΕ Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ: Ρύθμιση Οφειλών του ν.4611/2019 – Επανυπολογισμός οφειλών με διατήρηση αυτού και μετά την απώλεια της ρύθμισης   Το Επιμελητήριο Κοζάνης ενημερώνει τα μέλη του ότι εκδόθηκε η

Διαβάστε περισσότερα »
Βουλή: Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία

Βουλή: Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα »
Πολάκης: «Να δω σε ποιο βουστάσιο θα κρυφτείς Μητσοτάκη με τον άλλο αστοιχείωτο Γεωργιάδη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: «Να δω σε ποιο βουστάσιο θα κρυφτείς Μητσοτάκη με τον άλλο αστοιχείωτο Γεωργιάδη»

Πολάκης: «Να δω σε ποιο βουστάσιο θα κρυφτείς Μητσοτάκη με τον άλλο αστοιχείωτο Γεωργιάδη»   Την οργή του Παύλου Πολάκη προκάλεσαν οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό του από το βήμα της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα »
Παπανδρέου:Ανάρτηση-προαναγγελία για κάθοδο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου:Ανάρτηση-προαναγγελία για κάθοδο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Παπανδρέου:Ανάρτηση-προαναγγελία για κάθοδο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ Ως προαναγγελία διεκδίκησης της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής και καθόδου στην επικείμενη εκλογική διαδικασία, ερμηνεύεται η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή τη

Διαβάστε περισσότερα »
Κοζάνη: Ο Δημ. Ντέντης νέος πρόεδρος ΝΤ Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ
ΚΟΖΑΝΗ

Κοζάνη: Ο Δημ. Ντέντης νέος πρόεδρος ΝΤ Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ

Κοζάνη: Ο Δημ. Ντέντης νέος πρόεδρος ΝΤ Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ   Ο Δημήτριος Ντέντης, είναι ο νέος πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ, μετά την ανασύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida