Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών προς την ΔΕΥΑΚ.  

Eordaialive Team
6λ ανάγνωσης
Πιστοποιητικό Διαπίστευσης έλαβε το εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου της ΔΕΥΑΚ.    

  Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών προς την ΔΕΥΑΚ.  

Τα πλεονεκτήματα για όσους εγγραφούν στον ηλεκτρονικό λογαριασμό.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης εκτιμώντας την δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται μεγάλο μέρος των πολιτών αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων των οφειλών των καταναλωτών προς την Επιχείρηση.

 

Η απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα προβλέπει τα εξής:

 

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

 

Οφειλές:

  • από κατανάλωση ύδρευσης και Τηλεθέρμανσης,
  • από σύνδεση με την Τηλεθέρμανση

 

Δίνεται η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών  σε έως εκατό (100) μηνιαίες δόσεις, με χαμηλότερο ύψος δόσης τα 20 €, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και ταυτόχρονη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών.

 

 

ΟΡΟΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

 

Για να ενταχθεί κάποιος στις παραπάνω ρυθμίσεις θα πρέπει:

  • Οι λογαριασμοί να εκδίδονται στο όνομα του πραγματικού ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή. Στην περίπτωση που δεν είναι δηλωμένα τα πραγματικά στοιχεία η ρύθμιση θα γίνεται μόνο εφόσον δηλωθούν τα στοιχεία και πληρωθούν οι ανάλογες εγγυήσεις Ύδρευσης & Τηλεθέρμανσης.
  • Ο οφειλέτης να δηλώσει εγγράφως την αποδοχή της οφειλής και της ρύθμισης μέχρι την ημερομηνία από την οποία παύει η καταβολή τόκων υπερημερίας.
  • Εφόσον ο οφειλέτης είναι ενοικιαστής, την αποδοχή των όρων ρύθμισης πρέπει να συνυπογράφει και ο ιδιοκτήτης.
  • Η απόφαση αυτή θα πρέπει να ισχύει για τις μέχρι σήμερα υφιστάμενες  οφειλές και όχι για τις μελλοντικές, ενώ ύστερα από εξάμηνη παρακολούθηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εν λόγω ρύθμισης να ληφθεί νέα απόφαση.

 

ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ  

 

  1. Για την αρχική ρύθμιση ισχύουν οι 100 δόσεις με ελάχιστη δόση το ποσό των 20,00 ευρώ.
  2. Εάν η ρύθμιση καταστεί ληξιπρόθεσμη για πρώτη φορά τότε για νέα ρύθμιση να καταβάλλεται ως προκαταβολή το 10% του συνολικού ποσού οφειλής.
  3. Εάν καταστεί η ρύθμιση ληξιπρόθεσμη για δεύτερη φορά τότε για νέα ρύθμιση να καταβάλλεται ως προκαταβολή το 15% του συνολικού ποσού οφειλής.
  4. Εάν καταστεί η ρύθμιση ληξιπρόθεσμη για τρίτη φορά και άνω τότε για νέα ρύθμιση να καταβάλλεται ως προκαταβολή το 20% του συνολικού ποσού οφειλής.

Εάν το ύψος της προκαταβολής υπερβαίνει το ποσό των 200,00 ευρώ, τότε ανάλογα με το ποσό η προκαταβολή να καταβάλλεται σε δύο έως έξι δόσεις με ελάχιστο ποσό μηνιαίως τα 100,00 ευρώ.

 

 

Διαγραφή τόκων.

Εφόσον κάποιος καταναλωτής επιθυμεί την ολική εξόφληση των οφειλών του, ή την εξόφληση τους μέχρι είκοσι τέσσερις μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό μηνιαίας καταβολής τα διακόσια (200,00) ευρώ, τότε θα γίνεται διαγραφή των οφειλόμενων τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμου καταβολής, για ποσά συνολικής οφειλής μεγαλύτερης ή ίσης των πεντακοσίων ευρώ (500,00) με τα κάτωθι κριτήρια:

 

 

1. Εφάπαξ καταβολή οφειλής Διαγραφή του 95% των οφειλόμενων τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμου καταβολής. Η διαγραφή θα γίνεται ταυτόχρονα με την εφάπαξ καταβολή.
2. Δύο έως έξι μηνιαίες  δόσεις Διαγραφή του 85% των οφειλόμενων τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμου καταβολής. Ελάχιστο ποσό μηνιαίας καταβολής 200,00 ευρώ.

Η διαγραφή θα γίνεται με την καταβολή της τελευταίας δόσης.

3. Επτά έως Δώδεκα μηνιαίες δόσεις Διαγραφή του 65% των οφειλόμενων τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμου καταβολής. Ελάχιστο ποσό μηνιαίας καταβολής 200,00 ευρώ.

Η διαγραφή θα γίνεται με την καταβολή της τελευταίας δόσης.

4. Δέκα τρεις έως είκοσι τέσσερις μηνιαίες δόσεις Διαγραφή του 55% των οφειλόμενων τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμου καταβολής. Ελάχιστο ποσό μηνιαίας καταβολής 200,00 ευρώ.

Η διαγραφή θα γίνεται με την καταβολή της τελευταίας δόσης.

 

Η παραπάνω ρύθμιση που αφορά την διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων θα έχει διάρκεια έξι μηνών από την έναρξη ισχύος της απόφασης των ρυθμίσεων.

 

 

 

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης καλεί όλους τους καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές να προβούν στην τακτοποίηση τους, εκμεταλλευόμενοι τους παραπάνω τρόπους πληρωμής, ώστε να μην υπάρξει στο άμεσο μέλλον ο κίνδυνος της διακοπής των παροχών τους στην ύδρευση και την τηλεθέρμανση.

 

 

Ηλεκτρονικοί λογαριασμοί.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θέλοντας να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος  συνεισφέροντας ενεργά στην βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση χαρτιού, δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές της να ζητήσουν μέσω της εφαρμογής e-services, που θα βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΚ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.deyakozanis.gr, να λαμβάνουν τους λογαριασμούς ύδρευσης και τηλεθέρμανσης μόνο ηλεκτρονικά, με sms και με e-mail.

Όσοι καταναλωτές επιλέξουν να λαμβάνουν τον λογαριασμό τους ηλεκτρονικά θα έχουν το εξής οικονομικό όφελος:

 

Τοπικά Διαμερίσματα: 2,48 ευρώ (2 λογαριασμοί Ύδρευσης)
Τοπικά Διαμερίσματα με Τηλεθέρμανση: 7,44 ευρώ (2 λογαριασμοί Ύδρευσης & 4 λογαριασμοί Τηλεθέρμανσης)
Κοζάνη μόνο Ύδρευση: 3,72 ευρώ  (3 λογαριασμοί Ύδρευσης)
Κοζάνη με Τηλεθέρμανση: 8,68 ευρώ  (3 λογαριασμοί Ύδρευσης & 4 λογαριασμοί Τηλεθέρμανσης)

 

 

Από την ΔΕΥΑΚ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...