Μνήμες της Κοζάνης μέσα από τον… “Χρόνο”

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Μνήμες" της Κοζάνης μέσα από τον... "Χρόνο"

Μνήμες της Κοζάνης μέσα από τον… “Χρόνο”


Μνήμες, αναμνήσεις και εικόνες μέσα από ντοκουμέντα του ιδρυτή της εφημερίδας «Ο Χρόνος» Νίκου Κωσταρέλλα για πρώτη φορά ψηφιακά, για πρώτη φορά σε μια δημόσια εκδήλωση.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η καθημερινή εφημερίδα «Ο Χρόνος» Κοζάνης και η ομάδα του Facebook «Κοζάνη Μνήμες, Αναμνήσεις και Εικόνες», διοργανώνουν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 18:30 στην Αίθουσα Τέχνης  μια εκδήλωση αφιερωμένη στην πόλη που αγαπάμε, την Κοζάνη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 42 ετών κυκλοφορίας του «Χρόνου» και τα 10 χρόνια «ζωής» της ομάδας «Κοζάνη, Μνήμες», θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά οπτικοακουστικό υλικό που αφορά στην περιοχή, το διάστημα 1980 – 2010 καθώς και φωτογραφικό υλικό παλαιότερων περιόδων. Το υλικό προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του ιδρυτή της εφημερίδας του αείμνηστου Νίκου Κωσταρέλλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν δυο χρόνια.

Οι φωτογραφίες κατηγοριοποιήθηκαν και θα προβληθούν σε ενότητες, τις οποίες θα παρουσιάσουν οι: Σωκράτης Μουτίδης, Γιάννης Κωσταρέλλας, Ματίνα Τσικριτζή – Μόμτσιου, Κώστας Καραμάρκος, Ιωάννα Κωσταρέλλα, Κώστας Τσιώρας και Φωτεινή Διάφα.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί και το μουσικό έργο του Κοζανίτη συνθέτη Χάρη Γκατζόφλια «Ετερόχρονος», το οποίο γράφτηκε αποκλειστικά για την εκδήλωση και είναι εμπνευσμένο από τα πρωτοσέλιδα του «Χρόνου» από το 1980 έως σήμερα. Το έργο θα παιχτεί από δεκαμελές μουσικό σύνολο της Music Art – Νέο Ωδείο Κοζάνης και τον ρόλο του αφηγητή θα έχει ο Μανώλης Χατζημανώλης. Την ορχήστρα θα διευθύνει η Μαρία Καραγιάννη.

Συνδιοργανωτής είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κοζάνης.

Την εκδήλωση στηρίζουν οι:

Νίκος Τσικριτζής, Μάρκος Μπαγκατζούνης & Υιοί ΑΒΕΕ, Ιωάννης Χατζημπούγιας, Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Αιχμή», Ταβέρνα Πέλαγος και το Οινοποιείο Κτήμα Δημόπουλου – Παναγιώτης Δημόπουλος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Ώρα: 18:30

Τόπος: Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης (Πάρκο Αγίου Δημητρίου), Τριών Ιεραρχών 2

 

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μνήμες της Κοζάνης μέσα από τον... "Χρόνο" Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μνήμες της Κοζάνης μέσα από τον... "Χρόνο" Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μνήμες της Κοζάνης μέσα από τον... "Χρόνο"

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!