Λάζαρος Μαλούτας: «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η διαχείρισή του είναι και πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο»

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Λάζαρος Μαλούτας: «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η διαχείρισή του είναι και πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο»

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η διαχείρισή του είναι και πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, η  kIEFER TEK ‘ης, το 2ο Γ.Ε.Λ. Κοζάνης και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Άνω Κώμης Κοζάνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Αναλυτικά, ο κ. Μαλούτας αναφερόμενος στο επίκαιρο θέμα ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ και του νερού τόνισε: «Έχουμε διατυπώσει ξεκάθαρα και επανειλημμένα τη θέση μας, ότι το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό και για το λόγο αυτό η διαχείρισή του είναι και πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.

Η σημασία του νερού ως αποκλειστικά δημόσιου αγαθού, αναγνωρίζεται από μία σειρά από διεθνείς οργανισμούς και συνθήκες, όπως τη συνθήκη «Ευρωπαϊκή Χάρτα για τις Υδάτινες Πηγές» του,2001, το ψήφισμα 64/292 της ΓΣ του ΟΗΕ του 2010 και την ομόφωνη απόφαση A/HRC/15/L.14 του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και εδώ στην πατρίδα μας από σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εξάλλου είναι απαραίτητο να επισημανθεί, ότι σε όσες πόλεις, κυρίως του αναπτυγμένου κόσμου, ιδιωτικοποιήθηκε το νερό, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά με  αύξηση της τιμής του  και  πτώση της ποιότητάς του».  

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...