Κρόκος Κοζάνης: Εντυπωσιακές εικόνες από την συγκομιδή του «θησαυρού» της Δυτικής Μακεδονίας

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Κρόκος Κοζάνης: Εντυπωσιακές εικόνες από την συγκομιδή του «θησαυρού» της Δυτικής Μακεδονίας
Εντυπωσιακές εικόνες απο την συγκομιδή του κρόκου Κοζάνης, μια αιαταητική διαδικασία για ένα ιδιαίτερο μπαχαρικό.

Αποτελεί ένα από τα προϊόντα που εξάγει η Ελλάδα το οποίο καλύπτεται από προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ), καθώς ο κρόκος Κοζάνης είναι ένα μπαχαρικό που χαρακτηρίζεται από το έντονο χρώμα του, την ιδιαίτερη γεύση του, τα σημαντικά του οφέλη στην υγεία αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο συγκομιδής του.

Η παραγωγή του καρυκεύματος «Κρόκος» γίνεται στην ομώνυμη κωμόπολη της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς τα άνθη του εμφανίζονται στα μέσα Οκτωβρίου για μερικές μόνο ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι η συγκομιδή του πρέπει να γίνει άμεσα με μεγάλη προσοχή και χωρίς την χρήση μηχανημάτων, δηλαδή με… το χέρι.

krokos kozanis sigkomidi 2

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

krokos kozanis sigkomidi 11

krokos kozanis sigkomidi 3

krokos kozanis sigkomidi 12

Το όμορφο βιολετί λουλούδι περιβάλλει τον κρόκο (γνωστός και ως σαφράν), το οποίο διαχωρίζεται και πάλι με το χέρι, προκειμένου να ελεγχθεί και να παραμείνει σε άριστη κατάσταση. Η ποιότητα του κρόκου Κοζάνης θεωρείται εξαιρετική, κάτι το οποίο υποστηρίζουν τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

krokos kozanis sigkomidi 5

krokos kozanis sigkomidi 7

krokos kozanis sigkomidi 6

Ο κρόκος είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά, γεγονός που σημαίνει ότι λειτουργεί Θεραπευτικά στο το νευρικό σύστημα, βελτιώνοντας την μνήμη, ενώ βελτιώνει και τη νοητική λειτουργία σε μερικούς ασθενείς. Η κατανάλωσή του καταστέλλει το αίσθημα της πείνας, γι’ αυτό συνιστάται από αρκετούς διαιτολόγους.

krokos kozanis sigkomidi 8

krokos kozanis sigkomidi 9

krokos kozanis sigkomidi 10

krokos kozanis sigkomidi 4

krokos kozanis sigkomidi 1

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!