Κοζάνη: Λαϊκή συνέλευση στο Βελβεντό για τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Κοζάνη: Λαϊκή συνέλευση στο Βελβεντό για τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια

Την πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Πιέρια, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού, κατά τη διάρκεια  έκτακτης συνεδρίασης.

Στη λαϊκή συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού, στις 20:00, κλήθηκαν να παρευρεθούν, βουλευτές, ο περιφερειάρχης και περιφερειακοί σύμβουλοι, επιστήμονες, αλλά και ο Δήμος Σερβίων.

Η  συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά την κοινοποίηση πρόσκλησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για τις αντιρρήσεις στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έργου της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε., για την εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών στα Πιέρια, που θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Από τις 13 ανεμογεννήτριες οι τέσσερις θα είναι στο Δήμο Βελβεντού και οι άλλες εννέα στους Δήμους Κατερίνης και Πέτρας. Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο δήμαρχος Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου, τόνισε ότι η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα είναι  μια περιβαλλοντική καταστροφή, αφού θα καταλάβει συνολικά 6.800 στρέμματα με δόμηση 2.300 στρεμμάτων και η ισχύς του θα είναι 44,85 μεγαβάτ.

 

 

.ertnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!