Κοζάνη: Χριστουγεννιάτικη βόλτα με ταράνδους στο Πάρκο Ελαφιών!

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Κοζάνη: Χριστουγεννιάτικη βόλτα με ταράνδους στο Πάρκο Ελαφιών!

Κοζάνη: Χριστουγεννιάτικη βόλτα με ταράνδους στο Πάρκο Ελαφιών!


Ένας προορισμός για επαφή με τη φύση ιδίως τις ημέρες των εορτών – Θα δει κανείς να περιφέρονται στο χώρο ταράνδους και ελαφάκια, ενώ υπάρχει και μεγάλη ποικιλία διαφόρων ειδών φυτών και δένδρων

Υπέροχες εικόνες έρχονται από το Πάρκο Ελαφιών Αγίου Παντελεήμονος έξω από την Κοζάνη.

Το πάρκο προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα με  ελάφια και ταράνδους να περιφέρονται στον χώρο, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους ιδίως τις ημέρες των εορτών, και απέχει περίπου 25 λεπτά από την πόλη της Κοζάνης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

πάρκο ελαφιών Αγίου Δημητρίου
πάρκο ελαφιών Αγίου Δημητρίου

Το Πάρκο Ελαφιών του Αγίου Παντελεήμονα Κοζάνης βρίσκεται δυο περίπου χιλιόμετρα ανατολικά της κοινότητας Αγίου Δημητρίου. Ανήκει στον Δήμο Ελλησπόντου πλεόν Κοζάνης. Από τη Θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας οδού απέχει λιγότερο από 90 λεπτά.

11
22

Στη λιμνούλα θα δει κανείς πολλά ψάρια και περπατώντας περιμετρικά και μέσα στο πάρκο συναντάει διάφορα είδη φυτών και δένδρων. Θα μπορούσε, όπως πιστεύουν οι εθελοντές του πάρκου, να εξελιχθεί δηλαδή σε έναν χώρο έρευνας βιοποικιλότητας του οικοσυστήματος της περιοχής.

33
44

Η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες και προσκυνητές από διάφορα μέρη της Μακεδονίας -και όχι μόνο- καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ για τα Χριστούγεννα αποτελεί ιδανικό πόλο έλξης επισκεπτών για να συναντήσουν από κοντά τα περίφημα ζώα που οδηγούν το έλκυθρο του Άι Βασίλη.

55
66

Τον χώρο έχουν αναλάβει εθελοντές κάτοικοι του χωριού Αγίου Δημητρίου. Αυτοί «προστατεύουν» και φροντίζουν το χώρο, καθώς κάνουν καθαρισμούς και δενδροφυτεύσει, ενώ αναλαμβάνουν και τις εργασίες συντήρησης. Επιπλέον, ταΐζουν τα ελαφάκια (ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο).

77
88

 

 

 

 

 

 

 

protothema.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!