Κοζάνη – Αθ. Κωτουλάς, πρ. εκπαιδευτικών Α΄/θμιας εκπαίδευσης: «Εκπαίδευση και πανδημία»

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Κοζάνη – Αθ. Κωτουλάς, πρ. εκπαιδευτικών Α΄/θμιας εκπαίδευσης: «Εκπαίδευση και πανδημία»

Κοζάνη – Αθ. Κωτουλάς, πρ. εκπαιδευτικών Α΄/θμιας εκπαίδευσης: «Εκπαίδευση και πανδημία»

 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Αθανάσιος Κωτούλας, “πολλοί μαθητές  τρέχουν συνεχώς για Rapid-Test, αντί να βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας. Προσθέτει ότι το ποσοστό του 50% +1 μαθητής, όριο για να κλείσει το τμήμα, είναι επικίνδυνο στην παρούσα φάση της πανδημίας”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο κ. Κωτούλας, υποστηρίζει ότι: “… δεν γίνεται καμιά αναπλήρωση εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της εξουθένωσης. Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, κλείνει τα μάτια στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία και συνεχίζει με δηλώσεις ότι τα κρούσματα στα σχολεία είναι ελάχιστα, αντιμετωπίζοντας τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς με συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων”.

Οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τον κ Κωτούλα, διεκδικούν: Την αναίρεση του μέτρου 50%+1 μαθητής επιστρέφοντας στην προηγούμενη κατάσταση, προκειμένου να προστατευθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία. Την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη κενών, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία. Την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Και την πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών.

 

 

 

ertnews

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!