Κοζάνη – Αθ. Κωτουλάς, πρ. εκπαιδευτικών Α΄/θμιας εκπαίδευσης: «Εκπαίδευση και πανδημία»

Κοζάνη – Αθ. Κωτουλάς, πρ. εκπαιδευτικών Α΄/θμιας εκπαίδευσης: «Εκπαίδευση και πανδημία»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Κοζάνη – Αθ. Κωτουλάς, πρ. εκπαιδευτικών Α΄/θμιας εκπαίδευσης: «Εκπαίδευση και πανδημία»

 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Αθανάσιος Κωτούλας, “πολλοί μαθητές  τρέχουν συνεχώς για Rapid-Test, αντί να βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας. Προσθέτει ότι το ποσοστό του 50% +1 μαθητής, όριο για να κλείσει το τμήμα, είναι επικίνδυνο στην παρούσα φάση της πανδημίας”.

Ο κ. Κωτούλας, υποστηρίζει ότι: “… δεν γίνεται καμιά αναπλήρωση εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της εξουθένωσης. Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, κλείνει τα μάτια στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία και συνεχίζει με δηλώσεις ότι τα κρούσματα στα σχολεία είναι ελάχιστα, αντιμετωπίζοντας τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς με συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων”.

Οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τον κ Κωτούλα, διεκδικούν: Την αναίρεση του μέτρου 50%+1 μαθητής επιστρέφοντας στην προηγούμενη κατάσταση, προκειμένου να προστατευθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία. Την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη κενών, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία. Την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Και την πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών.

 

 

 

ertnews

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida