Κοζάνη: Αναβαθμισμένο στη μάχη κατά του κορονοϊού το εργαστήριο του Νοσοκομείου

Κοζάνη: Αναβαθμισμένο στη μάχη κατά του κορονοϊού το εργαστήριο του Νοσοκομείου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Κοζάνη: Αναβαθμισμένο στη μάχη κατά του κορονοϊού το εργαστήριο του Νοσοκομείου

 

 

Ξανάρχισε από χθες Δευτέρα 3/1/2022 και τυπικά τη λειτουργία του το εργαστήριο PCR του Νοσοκομείου Κοζάνης, με νέους εξτράκτορες με πλήρως αναβαθμισμένες και ανανεωμένες δυνατότητες και ταυτόχρονη κατακόρυφη αύξηση του ημερήσιου αριθμού δειγμάτων που μπορεί να πραγματοποιήσει για μοριακό έλεγχο (PCR) για τον κορωνοϊο.

Αυτό κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου, κάνοντας παράλληλα αναφορά στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις 22 Δεκεμβρίου,  διευκρινίζοντας ότι κατά την περίοδο των τεχνικών προβλημάτων των μηχανημάτων, το εργαστήριο ουδέποτε σταμάτησε να λειτουργεί, σε αντίθεση με όσα διέδιδαν ορισμένοι, αλλά επανήλθε στην αρχική χειρωνακτική λειτουργία του μοριακού ελέγχου PCR.

%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF %CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82 1Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της αναβάθμισης του εργαστηρίου, αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου, από 400 δείγματα, θα είναι πλέον δυνατόν να ελέγχονται ημερησίως 1200 δείγματα.  Το εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης δέχεται, από χθες (Δευτέρα 3/1/2022) και πάλι όλα τα δείγματα από τα 9 Νοσοκομεία και τα 25 Κέντρα Υγείας που υποστηρίζει.

Ταυτόχρονα εντός του επομένου 10ημέρου στο εργαστήριο θα παραληφθεί και νέο μηχάνημα θερμοκυκλοποιητή (PCR) με συνολικό χρόνο μέτρησης δείγματος 30 λεπτά, που επίσης θα αναβαθμίσει κατακόρυφα το θέμα των υπερεπειγόντων περιστατικών. Αυτό μαζί με άλλα πολλά, τονίζει η διοίκηση του νοσοκομείου Κοζάνης, όπως το νέο κτήριο που ξεκίνησε, ο νέος εξοπλισμός που αγοράστηκε ή αγοράζεται, οι συνεχείς προκηρύξεις μεγάλου αριθμού ιατρών- νοσηλευτών, η έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ και η δημιουργία του πνευμονολογικού τμήματος, τοποθετούν το «Μαμάτσειο» σ΄ έναν άλλο ρόλο στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και σε μια άλλη θέση στο χάρτη υγείας σε εθνικό επίπεδο.

 

 

 

 

ertnews.gr

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida