Κοζάνη: Αναβαθμισμένο στη μάχη κατά του κορονοϊού το εργαστήριο του Νοσοκομείου

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Κοζάνη: Αναβαθμισμένο στη μάχη κατά του κορονοϊού το εργαστήριο του Νοσοκομείου

Κοζάνη: Αναβαθμισμένο στη μάχη κατά του κορονοϊού το εργαστήριο του Νοσοκομείου

 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ξανάρχισε από χθες Δευτέρα 3/1/2022 και τυπικά τη λειτουργία του το εργαστήριο PCR του Νοσοκομείου Κοζάνης, με νέους εξτράκτορες με πλήρως αναβαθμισμένες και ανανεωμένες δυνατότητες και ταυτόχρονη κατακόρυφη αύξηση του ημερήσιου αριθμού δειγμάτων που μπορεί να πραγματοποιήσει για μοριακό έλεγχο (PCR) για τον κορωνοϊο.

Αυτό κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου, κάνοντας παράλληλα αναφορά στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις 22 Δεκεμβρίου,  διευκρινίζοντας ότι κατά την περίοδο των τεχνικών προβλημάτων των μηχανημάτων, το εργαστήριο ουδέποτε σταμάτησε να λειτουργεί, σε αντίθεση με όσα διέδιδαν ορισμένοι, αλλά επανήλθε στην αρχική χειρωνακτική λειτουργία του μοριακού ελέγχου PCR.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Κοζάνη: Αναβαθμισμένο στη μάχη κατά του κορονοϊού το εργαστήριο του ΝοσοκομείουΓια να γίνει κατανοητό το μέγεθος της αναβάθμισης του εργαστηρίου, αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου, από 400 δείγματα, θα είναι πλέον δυνατόν να ελέγχονται ημερησίως 1200 δείγματα.  Το εργαστήριο του Νοσοκομείου Κοζάνης δέχεται, από χθες (Δευτέρα 3/1/2022) και πάλι όλα τα δείγματα από τα 9 Νοσοκομεία και τα 25 Κέντρα Υγείας που υποστηρίζει.

Ταυτόχρονα εντός του επομένου 10ημέρου στο εργαστήριο θα παραληφθεί και νέο μηχάνημα θερμοκυκλοποιητή (PCR) με συνολικό χρόνο μέτρησης δείγματος 30 λεπτά, που επίσης θα αναβαθμίσει κατακόρυφα το θέμα των υπερεπειγόντων περιστατικών. Αυτό μαζί με άλλα πολλά, τονίζει η διοίκηση του νοσοκομείου Κοζάνης, όπως το νέο κτήριο που ξεκίνησε, ο νέος εξοπλισμός που αγοράστηκε ή αγοράζεται, οι συνεχείς προκηρύξεις μεγάλου αριθμού ιατρών- νοσηλευτών, η έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ και η δημιουργία του πνευμονολογικού τμήματος, τοποθετούν το «Μαμάτσειο» σ΄ έναν άλλο ρόλο στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και σε μια άλλη θέση στο χάρτη υγείας σε εθνικό επίπεδο.

 

 

 

 

ertnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...