ΚΙΝ.ΑΛ: Ολοκληρωτικές καταστροφές σε δενδρώδεις καλλιέργειες – Η ενίσχυση του ΕΛΓΑ Κοζάνης δεν πρέπει να καθυστερήσει ούτε μέρα

Στη σεισμόπληκτη Φλώρινα θα βρεθεί , κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Η καταστροφή που υπέστησαν σιτηρά και ελαιοκράμβες δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνο των πληγμάτων που υπέστη η αγροτική περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Σημαντικές καταστροφές υπέστησαν και οι δενδρώδεις καλλιέργειες στους Δήμους Βελβεντού, Εορδαίας και Σερβίων. Πιο συγκεκριμένα, πέρα απ τις τελευταίες παγωνιές του στις 8 & 9 Απριλίου, τα δένδρα είχαν υποστεί το πρώτο σοκ στις 14 και 16 Φεβρουαρίου (όλοι στο φούσκωμα των οφθαλμών) και δέχτηκαν ένα μεγαλύτερο στις 25 και 26 Μαρτίου. Οι παραγωγοί μετά από τρία αλλεπάλληλα κύματα κακοκαιρίας έχουν περιέλθει σε απόγνωση.

 

Για άλλη μια χρονιά καταστροφές κατά την ανθοφορία των καρπών οδηγούν ολόκληρες κοινωνίες σε καθήλωση, περιμένοντας τα αποτελέσματα των εκτιμήσεων από τους απεσταλμένους του ΕΛΓΑ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής στέκεται δίπλα στους παραγωγούς· ακούει τα προβλήματά τους· προτείνει λύσεις. Όμως, πάνω και πρώτα απ’ όλα απαιτείται άμεση – εδώ και τώρα – ενίσχυση του τοπικού ΕΛΓΑ με εκτιμητές γεωπόνους. Επιπλέον, προτείνουμε:

  1. Άμεσες ενισχύσεις για στήριξη των δενδρωδών καλλιεργειών.
  2. Απαλλαγή από φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές στους πληγέντες παραγωγούς.
  3. Αποζημίωση στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας.
  4. Αλλαγή τιμών στους καταλόγους του ΕΛΓΑ για συγκεκριμένα δενδροκομικά προϊόντα.
  5. Οικονομική στήριξη των οργανώσεων.

Ν.Ε. Κοζάνης

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida