Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022
on the go ptolemaida anagnostis ptolemaida
reggia ptolemaida coffee brown ptolemaida
butterfly-s-perfumes ptolemaida anastasia san paramithi ptolemaida
Ελεύθερες οι μετακινήσεις από την Π.Ε. Κοζάνης – Ελέγχεται μόνο η κυκλοφορία από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί

Ελεύθερες οι μετακινήσεις από την Π.Ε. Κοζάνης – Ελέγχεται μόνο η κυκλοφορία από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΚΟΖΑΝΗ

Παρότι υπήρχε απαγόρευση πολλοί επισκέπτονταν το Αμύνταιο – Υπάρχουν πολλά κρούσματα»

«Συμπεριφορές του να φεύγουμε από νομό σε νομό και να πηγαίνουμε σε κάποιον άλλο που δεν έχει τεθεί σε συναγερμό, όπου τα καταστήματα είναι ανοιχτά και να τα γεμίζουμε, δεν θα γίνουν ανεκτές, για τον απλούστατο λόγο ότι και σε αυτές τις περιοχές οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί» ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη το Σάββατο. Σύμφωνα όμως και με το νέο ΦΕΚ δεν απαγορεύεται να κυκλοφορεί ένα πολίτης της Π.Ε. Κοζάνης στις κίτρινες ζώνες όπως είναι η Π.Ε. Φλώρινας και Γρεβενών και οι μετακινήσεις  είναι  πλέον ελεύθερες όπως είχε τονίσει και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία απαγόρευση από τις 5:01 το πρωί ως και τις 23:59 από την αστυνομία. Όσον αφορά το διάστημα από τις 00:00 μέχρι τις 05:00 όποιος μετακινείται θα έχει μαζί του τα ανάλογα έγγραφα εργασιακής απασχόλησης είτε θα υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αμυνταίου Αποστολής Θεοδώρου αναφέρει στο  Flash tv ότι έρχονται ιδιαίτερα κάτοικοι από Πτολεμαΐδα και Έδεσσα  για καφέδες, να παίξουν τυχερά παιχνίδια…Ο γενικός γραμματέας του δήμου Νικόλαος Γιώσκος τόνισε ότι εδώ και μια βδομάδα βγαίνουν πολλά κρούσματα. «Υπάρχουν απορίες για το πως επιτρέπεται το άνοιγμα των συνόρων. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την απόφαση αυτή, όταν εμείς και τα Γρεβενά είμαστε σε καλύτερη μοίρα. Παρότι υπήρχε απαγόρευση πολλοί επισκέπτονταν το δήμο και ειδικά το Αμύνταιο σε καφέ, ταβέρνες και τα κρούσματα είναι πολλά. Κάποιοι είχαν την ευθύνη για αυτό».

Υπάρχουν κρούσματα σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε παιδικό σταθμό με τις αρχές να έχουν  συνεχή επαφή με τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ. Δεν είναι εξάλλου και τυχαίο ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Π.Ε. Φλώρινας τις τελευταίες ημέρες όπως απεικονίζεται και στον σχετικό πίνακα. Αυτό προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά όταν μέχρι χθες υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας από την Π.Ε. Κοζάνης.

pinakas 1

«Σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως επιδημιολογικού επιπέδου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επιβάλλεται ως μέτρο πρόληψης ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών σε ολόκληρη την Επικράτεια από τις 00:00 μέχρι τις 05:00. Από την εφαρμογή της παρ. 1 εξαιρούνται μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: (α) Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, (β) μετακίνηση για λόγους υγείας ή άλλης απολύτως επείγουσας ανάγκης που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με άλλον τρόπο».

Ιωάννα Παπαδημητρίου – prlogos.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Tagged