Κωτσιδης Στέφανος

Δήμος Κοζάνης: Τη δική της στέγη αποκτά η «Ηλιαχτίδα» – Ξεκινά το έργο κατασκευής

Δήμος Κοζάνης: Τη δική της στέγη αποκτά η «Ηλιαχτίδα» - Ξεκινά το έργο κατασκευής
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Την κατασκευή ενός πολύ σημαντικού έργου για τα άτομα με αναπηρία ξεκινά ο Δήμος Κοζάνης, ολοκληρώνοντας μία προσπάθεια πολλών ετών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ».

Η σύμβαση του έργου «Κτηριακές εγκαταστάσεις Δομών Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Πολλαπλές Αναπηρίες στην Ζ.Ε.Π του Δήμου Κοζάνης», υπεγράφη την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Δημιουργική Α.Τ.Ε.»,  Γιώργο Ψουνόπουλο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Στην υπογραφή της σύμβασης γι’ αυτό το εμβληματικό έργο, παρέστησαν η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών Νούλα Τουμπουλίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» Σάκης Λότσιος, ο γραμματέας του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» Χρήστος Μητσιάκος, καθώς και στελέχη της αναδόχου εταιρείας.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που θα αποτελείται από πέντε μικρές μονάδες – διαμερίσματα, όπου θα διαβιούν από δύο έως και τέσσερις φιλοξενούμενοι με ανεπτυγμένο βαθμό αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης, καθώς και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας «Η σημερινή διαδικασία δικαιώνει τις προσπάθειες ετών και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Το έργο της «Ηλιαχτίδας» σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας σειράς έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών του Δήμου Κοζάνης για τα άτομα με αναπηρία, που στοχεύουν στην ένταξή τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής. Η προσπάθεια συνεχίζεται». Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» Σάκης Λότσιος αναφέρθηκε στην εξέλιξη των διαδικασιών μέσα στα χρόνια και χαρακτήρισε το έργο «ανάσα ζωής για τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία».

Σημειώνεται, ότι η πράξη εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 5.005.075,1, ενώ  η συμβατική δαπάνη ανέρχεται σε 3.715.186,59 ευρώ.

 

 

 

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.