Άτυπη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κοζάνης. “Ανοιχτά Σχολεία με ασφάλεια”

Άτυπη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κοζάνης.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα σχολεία φέτος από το ξεκίνημα τους λόγω του covid 19 , και λόγω της ανησυχίας που εκφράζεται από πλευράς γονέων αναλήφθηκε πρωτοβουλία για συνεργασία όλων των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης της Κοζάνης όπου μέσω δύο τηλεδιασκέψεων συστάθηκε η Άτυπη Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κοζάνης  με εκπροσώπους από τα Δημοτικά  1ο, 2ο, 3ο-4ο, 5ο-15ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 13ο,14ο, 17ο, 18ο, 19ο, Χαραυγής. Επιθυμία είναι να συσταθεί και επίσημη Ένωση Γονέων του Δήμου Κοζάνης.

Με πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής στον Δήμο Κοζάνης, τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και την Δνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης συναντήθηκαν στις 29-10-2020 διαδικτυακά οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα παρουσία του γενικού γραμματέα του Δήμου κ. Νίκου Νικολάου. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του κ. Χάρη Τσεβεκίδη και την Γραμματέα του συλλόγου κα. Θεανώ Κουτσιμανή, ενώ από μέρους της πρωτοβάθμιας ,της οποίας η συνεργασία κρίνεται επιθυμητή και απαραίτητη, δεν παρέστη εκπρόσωπος.

Θεμέλιος λίθος στην τηλεδιάσκεψη η ειλικρινής πρόθεση για συνεργασία με στόχο την εξεύρεση των λύσεων που θα λειτουργήσουν προληπτικά και θα περιορίσουν τη διασπορά του covid -19 στα σχολεία της πόλης. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων μεταφέροντας τις ανησυχίες τους τοποθετήθηκαν αιτούμενοι την ασφάλεια και την απολύμανση στους χώρους των σχολείων, την επάρκεια σε καθαρίστριες, τα μέτρα πρόληψης και προστασίας των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού, τις άμεσες εκταμιεύσεις των επιταγών από τη Σχολική Επιτροπή προς τις σχολικές μονάδες. Επίσης διατυπώθηκαν προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση όταν υπάρχει κρούσμα covid-19 σε σχολείο, την αναζήτηση κονδυλίων, την εκπαίδευση των μαθητών για επαρκή καθαρισμό του προσωπικού τους χώρου, την βελτίωση των συνδέσεων των σχολικών μονάδων στο ευρυζωνικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων ίντερνετ λόγω της τηλεκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες του Δήμου και δεσμεύτηκε για την δημιουργία ανοικτού διαύλου επικοινωνίας αλλά και την Στήριξη και Λήψη κοινών πρωτοβουλιών .Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος δήλωσε παρόν και διαθέσιμος να συμπαρασταθεί σε όλες τις δράσεις των Συλλόγων Γονέων.

Στο άμεσο μέλλον συμφωνήθηκε με συντονισμό του Δήμου Κοζάνης να διεξαχθεί δια ζώσης συνάντηση τηρουμένων των αποστάσεων για τον covid-19 για την επίλυση των θεμάτων ευθύνης του Δήμου.

Ως γονείς ζητάμε την αρωγή όλων των αρμοδίων φορέων και τη συνεχή συνεργασία ώστε να αντιμετωπίζονται πιο άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκύπτουν στη σχολική κοινότητα λόγω των νέων συνθηκών.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο , το Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τον Ιατρικό Σύλλογο για τον πολύτιμο χρόνο τους και δηλώνουμε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης που έγινε την Πέμπτη 29/10/2020.

Αναμένουμε εκ νέου πρόσκληση από μέρους της Δημοτικής Αρχής σε ένα διευρυμένο τραπέζι συζητήσεων με όλους τους αρμόδιους φορείς παραμένοντας ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς η πανδημία εξελίσσεται και τα χρονικά περιθώρια για δράση στενεύουν.

Προσπαθώντας να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον των παιδιών μας καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων να συμμετέχουν στην κοινή μας προσπάθεια.

 

Δείτε Επίσης

Δήμος Κοζάνης: Αρνητικά όλα τα rapid tests στην κεντρική πλατεία
ΚΟΖΑΝΗ

Δήμος Κοζάνης: Αρνητικά όλα τα rapid tests στην κεντρική πλατεία

Σε τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων (rapidtests) για την covid19 υποβλήθηκαν 76 πολίτες, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, σε

Διαβάστε περισσότερα »
ΚΟΖΑΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΟΖΑΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Οι  εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Επικράτεια την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021. Στην πόλη της Κοζάνης θα

Διαβάστε περισσότερα »
ΚΟΖΑΝΗ

Καλλιόπη Βέττα: Επίσκεψη στα χωριά Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο, Ελάτη, Κρανίδια, Πλατανόρεμα, Καστανιά και Λάβα του Δήμου Σερβίων»

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, επισκέφθηκε στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου τα χωριά Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο, Ελάτη, Κρανίδια, Πλατανόρεμα, Καστανιά και Λάβα του Δήμου Σερβίων

Διαβάστε περισσότερα »
Δήμος Κοζάνης: Διαγωνισμός selfie με έπαθλα τρία ηλεκτρικά σκούτερ!
ΚΟΖΑΝΗ

Δήμος Κοζάνης: Διαγωνισμός selfie με έπαθλα τρία ηλεκτρικά σκούτερ!

🚴🏻‍♀️ΜεταΚινήσου! Πάρε μέρος στο διαγωνισμό και κέρδισε μεγάλα δώρα. Το θέμα φέτος είναι «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με Βιώσιμη Κινητικότητα. Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς.» Διαγωνισμός selfie

Διαβάστε περισσότερα »
Έργο 2,6 εκ. αναβάθμισης του κεντρικού αγωγού της Τηλεθέρμανσης Με δημόσιους και πόρους της ΔΕΥΑΚ
ΚΟΖΑΝΗ

Έργο 2,6 εκ. αναβάθμισης του κεντρικού αγωγού της Τηλεθέρμανσης Με δημόσιους και πόρους της ΔΕΥΑΚ

Την κατασκευή της Β΄ φάσης του έργου της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του αγωγού μεταφοράς θερμικής ενέργειας της τηλεθέρμανσης Κοζάνης πρόκειται να ολοκληρώσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2021 η Δημοτική

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida