Εορδαία, eordaia, Πτολεμαΐδα, Πτολεμαϊδα, Πτολεμαίδα, Πτολεμαιδα, ptolemaida, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Ειδήσεις, ptolemaida news, τα νεα της πτολεμαϊδας, νεα πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα της πτολεμαιδας, τα νεα της πτολεμαϊδας σημερα, τα νεα τησ πτολεμαιδασ, εορδαια νεα, τανεα τησ πτολεμαιδασ
Εορδαία, eordaia, Πτολεμαΐδα, Πτολεμαϊδα, Πτολεμαίδα, Πτολεμαιδα, ptolemaida, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Ειδήσεις, ptolemaida news, τα νεα της πτολεμαϊδας, νεα πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα της πτολεμαιδας, τα νεα της πτολεμαϊδας σημερα, τα νεα τησ πτολεμαιδασ, εορδαια νεα, τανεα τησ πτολεμαιδασ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΟΡΔΑΙΑ
    • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΟΡΔΑΙΑ
    • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • 698 189 3715
  • info@eordaialive.com
Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek volteros butterflys ptolemaida
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης > Blog > ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΖΑΝΗ > Ανησυχία για την επάρκεια φορτίου για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη – Πιθανές οι ανατιμήσεις
ΚΟΖΑΝΗ

Ανησυχία για την επάρκεια φορτίου για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη – Πιθανές οι ανατιμήσεις

Eordaialive Team
28/09/2022
Δεν υπάρχουν Σχόλια
3λ ανάγνωσης
Κοινοποιήστε
Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !
Ανησυχία για την επάρκεια φορτίου για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη – Πιθανές οι ανατιμήσεις
Κοινοποιήστε

Ανησυχία για την επάρκεια φορτίου για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη – Πιθανές οι ανατιμήσεις

tomiro

Ανησυχία για την εύρυθμη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη φέτος, εκφράζει ο διευθυντής της υπηρεσίας τηλεθέρμανσης της ΔΕΥΑ Κοζάνης κ. Βασίλης Πανούσης, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο ανατιμήσεων.

Μιλώντας στο kozanlife.gr, ο κ Πανούσης ανέφερε πως “έχουμε την ελπίδα φέτος να είναι καλύτερα από πέρυσι , σύμφωνα με την μέχρι στιγμής ενημέρωση που μπορούμε να έχουμε οι λιγνιτικές μονάδες θα τροφοδοτήσουν κανονικά το δίκτυο της τηλεθέρμανσης”, ανέφερε ο κ. Πανούσης.

Η λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην πόλη της Κοζάνης θα ξεκινήσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και η προθέρμανση του δικτύου.

Το πρόβλημα στο οποίο αναφέρεται ο κ. Πανούσης έχει να κάνει με τις μονάδες της ΔΕΗ που θα τροφοδοτήσουν την τηλεθέρμανση, αφού η μόνη από τις μονάδες που μπορούν να συνεισφέρουν η οποία βρίσκεται σε λειτουργία αυτές τις ημέρες είναι μια μονάδα του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, με αποτέλεσμα το φορτίο να μην είναι επαρκές.

Βέβαια, οι αρμόδιοι από την πλευρά της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ φέρονται να έχουν εγγυηθεί ότι η κατάσταση αυτή θα αλλάξει μέχρι την πλήρη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, διαβεβαιώσεις που όμως γίνονται δεκτές με επιφύλαξη από τους κατοίκους της περιοχής.

Όπως εξηγεί η ΔΕΥΑΚ, η τηλεθέρμανση Κοζάνης λειτουργεί από το 1993 εξασφαλίζοντας τη θέρμανση στο σύνολο, σχεδόν, των κατοίκων της πόλης, της Ν. Χαραυγής και της Ζ.Ε.Π. καθ΄ όλη τη διάρκεια των χειμερινών περιόδων. Το συνολικό μήκος του δικτύου της τηλεθέρμανσης φτάνει τα 500 χιλιόμετρα και σήμερα είναι συνδεδεμένα σε αυτό 5.500 κτίρια, με το σύνολο των συνδεδεμένων διαμερισμάτων να φτάνει τις 28.000.

Το σύστημα της τηλεθέρμανσης τροφοδοτούνταν και λειτουργούσε με θερμική ισχύ που λαμβάνει σταθερά από τις Μονάδες 3 4 και 5 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, με το σύνολο της παρεχόμενης ισχύος ανέρχεται σε 137 MW. Η ΔΕΥΑΚ διαθέτει επίσης δικό της εφεδρικό λεβητοστάσιο, ισχύος 50 MW, το οποίο χρησιμοποιείται κάθε φορά που δημιουργείται ανάγκη να καλυφθεί κάποιο έλλειμμα θερμικού φορτίου από τη ΔΕΗ.

Πιθανές οι ανατιμήσεις
Επιπρόσθετα, ο κ. Πανούσης ανέφερε στις ίδιες δηλώσεις, μεταξύ άλλων, και ότι είναι πιθανή η αναπροσαρμογή της τιμής της τηλεθέρμανσης.

Όπως είπε σχετικά,“έχουν αυξηθεί όλα τα λειτουργικά κόστη της τηλεθέρμανσης, οπότε αυτό μπορεί να επηρεάσει και την τιμολογιακή πολιτική της. Δεν είναι κάτι που έχει αποφασιστεί, αυτό εξαρτάται από την Δημοτική Αρχή και από την Διοίκηση της επιχείρησης. Περυσι υπήρχε μια ήπια αναπροσαρμογή τιμής της τάξεως του 10%, Ειδάλλως θα πρέπει να ληφθεί μια λειτουργική ενίσχυση από την πολιτεία (όπως συμβαίνει αντίστοιχα για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια), προκειμένου να μην μεταβιβαστούν αυτά τα κόστη στους καταναλωτές. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η οικονομική επιβάρυνση της επιχείρησης έχει ξεπεράσει κατά πολύ το όριο της αντοχής της”.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

DEI_ENERGYCOACH
texniko grafeio
metavash ae
a close-up of a fruit
aioliki vermiou
radiokapsoura.gr
drone
nikou sidiroupouloy
radio melodia
delikostas antallaktola
ioardanidis
laika se matsore
Δακτυλογραφήσεις
Πραγματοποιήθηκε με Επιτυχία η 4η Έκθεση Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος στην Πτολεμαΐδα! (βίντεο - φωτογραφίες)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε με Επιτυχία η 4η Έκθεση Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος στην Πτολεμαΐδα! (βίντεο – φωτογραφίες)

1λ ανάγνωσης
Η ΔΙ.Μ.Ε.Α στο International IP Enforcement Summit 2025 - Καθοριστική η συμβολή της Ελλάδας στην προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α στο International IP Enforcement Summit 2025 – Καθοριστική η συμβολή της Ελλάδας στην προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας

3λ ανάγνωσης
ος: Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης Συναντήθηκαν με τον Βουλευτή Σταυρόπουλο στα Γρεβενά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης Συναντήθηκαν με τον Βουλευτή Σταυρόπουλο στα Γρεβενά

1λ ανάγνωσης
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παραπλεύρως της Δευτερεύουσας Επαρχιακής Οδού (39) Πτολεμαΐδας - Ανατολικό - Πύργοι όρια Ν. Φλώρινας , Β/Α της Κοινότητας Ανατολικού , στη συμβολή της με αγροτική οδό (πλησίον Γυμνασίου Ανατολικού).
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παραπλεύρως της Δευτερεύουσας Επαρχιακής Οδού (39) Πτολεμαΐδας – Ανατολικό – Πύργοι όρια Ν. Φλώρινας , Β/Α της Κοινότητας Ανατολικού , στη συμβολή της με αγροτική οδό (πλησίον Γυμνασίου Ανατολικού).

3λ ανάγνωσης

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Νέα & Ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, ptolemaida, kozani, eordaia Κοζανη Κοζάνης Κοζανη kozani kozanh kozanhs KOZANI Πτολεμαίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ Eordaia Εορδαία

Eordaialive logo
Facebook-f X-twitter Instagram Youtube
Χρήσιμα
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Καταγγελίες Αναγνωστών
Επικοινωνία
  • info@eordaialive.com
  • +30 698 189 3715
Δημοφιλής Κατηγορίες
  • Τοπικές Ειδήσεις
  • Θέσεις Εργασίας

Eordaialive.com 2025 © All Rights Reserved.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Έχασες τον κωδικό σου?