Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με εκπροσώπους του κόμματος των Πράσινων

Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με εκπροσώπους του κόμματος των Πράσινων

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με εκπροσώπους του κόμματος των Πράσινων

 

Η μετάβαση στην απολιγνιτοποίηση και οι προοπτικές της επόμενης μέρας αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης με εκπροσώπους του Πράσινου κόμματος.
Οι κ. Θανάσης Γούναρης, συν-εκπρόσωπος Πράσινων, Ιωάννης Παρασκευόπουλος, μέλος συμβουλίου Πράσινων & Γεωργόπουλος Αλέξανδρος, ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ & μέλος συμβουλίου Πράσινων παρέθεσαν στον κ. Μαλούτα τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη στη μεταλιγνιτική περίοδο. Οι εκπρόσωποι των Πράσινων υπογράμμμισαν την ανάγκη περιορισμού όλων των ορυκτών καυσίμων (φυσικό αέριο), καθώς και την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης παρουσίασε σε αδρές γραμμές την πρόταση της δημοτικής αρχής για μια Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, όπως κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2020, ενώ αναφέρθηκε στην Κοζάνη του μέλλοντος και την πρόθεση η πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας να αποτελέσει μία από τις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».
Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας των Πράσινων στην περιοχή, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με ταύτιση απόψεων σε μεγάλη έκταση.

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida