Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κοζάνη: Ένας χρόνος λειτουργίας του εργαστηρίου μοριακής βιολογίας – 90.000 δείγματα

Κοζάνη: Ένας χρόνος λειτουργίας του εργαστηρίου μοριακής βιολογίας – 90.000 δείγματα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

90.000 δείγματα έχουν αποσταλεί προς εξέταση μέχρι σήμερα  στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ» όπου το 1/3 των δειγμάτων  τα 30.000 προέρχονται από την Π.Ε. Κοζάνης, ενώ τα υπόλοιπα 60.000 από τις Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ημαθίας και Πέλλας. Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την Διευθύντρια Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου, Φράνκα Παστόρε, αφορούν τα δείγματα που επεξεργάστηκε το εργαστήριο κατά την διάρκεια του ενός έτους λειτουργίας του.

1618917239207 e1618992737167Η κ. Παστόρε  εκφράζει παράλληλα τις ευχαριστίες της  προς όλο το ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό του Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου, του οποίου τμήμα αποτελεί το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν αδιάκοπα και την ενεργή συμμετοχή τους στη μάχη που δίνει το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας όλο αυτό το χρόνο για τον έλεγχο της πανδημίας Covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπήρξε από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας που ήρθε αντιμέτωπη με πολλά και σοβαρά περιστατικά λοίμωξης Covid-19.

Έτσι, κρίθηκε απαραίτητη από όλους τους υπεύθυνους φορείς η ίδρυση και λειτουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ένα επιπλέον όπλο στον πόλεμο κατά της πανδημίας.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαρντίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida