Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Η Δ. Μακεδονία διεκδικεί πόρους ως ενιαία Αλιευτική Ζώνη για το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων

Η Δ. Μακεδονία διεκδικεί πόρους ως ενιαία Αλιευτική Ζώνη για το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τεχνική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της ΑΝΚΟ Δ. Μακεδονίας Α.Ε/ΑΟΤΑ, παρουσία του Προέδρου της εταιρείας και Περιφερειάρχη κ. Γ. Κασαπίδη και με την συμμετοχή όλων των αναπτυξιακών εταιρειών της Δ. Μακεδονίας(ΑΝΚΑΣ, ΑΝΦΛΩ), όπως και φορέων του Ν. Γρεβενών, με θέμα την προετοιμασία υποβολής πρότασης στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ) του Προγράμματος “ΑΛΙΕΙΑ, ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2021 – 2027”.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Το νέο ζητούμενο και συνάμα πρόκληση, είναι ότι η Δ. Μακεδονία ορίζεται ως μία ενιαία Αλιευτική Ζώνη εσωτερικών υδάτων (λίμνες, ποτάμια) και ως εκ τούτου η πρόταση που θα κατατεθεί, στο εξαιρετικά στενό χρονικό περιθώριο μικρότερο του μηνός(λήξη 15/10/’23), θα πρέπει να είναι μόνο μία για το σύνολο της περιοχής παρέμβασης.

 

Ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης μιλώντας σε όλους εξέθεσε την θέση του η οποία συνοψίζεται στο εξής «Καμία Περιφερειακή Ενότητα της Δ. Μακεδονίας δεν θα πρέπει να αποκλειστεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα και στις έγκλειστες περιφέρειες με πλούτο εσωτερικών υδάτων, να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στις πολιτικές ενθάρρυνσης της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας, ώστε να προωθηθεί η ανάπτυξη αλιείας, υδατοκαλλιέργειας, πολιτισμού και τουρισμού, στα λιμναία και ποτάμια συστήματα της Δ. Μακεδονίας».

 

Προέτρεψε δε τους παρευρισκόμενους στην άμεση δημιουργία συνεργατικού σχήματος για την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη υποβολή της πρότασης, στο χρονικό διάστημα που όρισε του Υπουργείο. Τον συντονισμό των ενεργειών ανέλαβε η ΑΝΚΟ Δ. Μακεδονίας ΑΕ/ΑΟΤΑ η οποία ορίστηκε ως επικεφαλής εταίρος, με την σύμφωνη θέση των υπολοίπων μελών του σχήματος συνεργασίας, των Π. Ε. Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...