Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Η συγκέντρωση του Πολυτεχνείου θα γίνει

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Η συγκέντρωση του Πολυτεχνείου θα γίνει

Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Η συγκέντρωση του Πολυτεχνείου θα γίνει


Tο Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή αλλά μια εξέγερση ταξική και το αποκορύφωμα της λαικής οργής απέναντι στην τυρρανία. Τα αιτήματα της τότε εξέγερσης παραμένουν καίρια μέχρι και σήμερα ,καθώς βλέπουμε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο την απάντηση που δίνουν οι λαοί στην συνεχόμενη επίθεση από το σύστημα.

Μπορούμε κι εμείς που σήμερα ζούμε με χιλιάδες τρόπους την αδικία να βρούμε απαντήσεις στα ερωτήματα που μας βάζει η εποχή. Είναι άραγε μονόδρομος, όπως μας λέει η κυβέρνηση της ΝΔ, η περίφημη «Ευρώπη» και οι μεγάλες εταιρείες να κόβουμε από βασικά αγαθά, τη μόρφωση, τη διασκέδασή μας γιατί δε βγαίνει ο μήνας και ταυτόχρονα να μεγαλώνουν τα κέρδη των εργοδοτών μέσα στην κρίση; Είναι λογικό την εποχή της τεράστιας επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, να δουλεύουμε πρωί-βράδυ, να βασιλεύει ακόμα η φτώχεια, η πείνα, οι κοινωνικοί αποκλεισμοί; Θα ζήσουμε έναν χειμώνα στο κρύο και το σκοτάδι για να θησαυρίζουν οι εταιρείες ενέργειας; Είναι δυνατόν να αφήσουμε τους “μεγάλους παίχτες” να μας οδηγήσουν σε πολεμικές συγκρούσεις και θερμά επεισόδια, για να χωρίσουν ποιος θα έχει περισσότερη επιρροή, ενεργειακές πηγές και χρυσές δουλειές στον πλανήτη με το δικό μας αίμα; Θα επιτρέψουμε στο καπιταλιστικό σύστημα να συνεχίσει την αχόρταγη εκμετάλλευση της φύσης όταν η ωρολογιακή βόμβα των ανεπανόρθωτων καταστροφών στον πλανήτη πλησιάζει στο μηδέν; Θα συνεχίσουμε να ζούμε σε ένα κόσμο ανελευθερίας, που προσπαθεί να τσακίσει τις διεκδικήσεις μας φτιάχνοντας πάνοπλους στρατούς μέσα στις πόλεις;

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Έτσι, και την 17η Νοέμβρη, ενάντια στην ατομική ευθύνη , την στοχοποίηση των λαικών αντιδράσεων θα διαδηλώνουμε παντού ότι δεν περνάει πλέον η αποφυγή των ευθυνών της κυβέρνησης και της θανατοπολιτικής της ,που όχι μόνο δεν προστατεύει και δεν κάνει το λαό να αισθάνεται ασφάλεια αλλά αντίθετα αφήνει εκτεθειμένους εκατομμύρια πολίτες στο έλεος της ανεργίας και της ακρίβειας, με χιλιάδες απολυμένους ,ελαστική εργασία και πενιχρούς μισθούς.

Το μαχώμενο εργατικό κίνημα, αγωνιζόμενο για το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, με σύνθημα ψωμί ,παιδεία , υγεία και ελευθερία ,θα βρίσκεται στους δρόμους ενάντια στην αντιλαική και αντεργατική πολιτική για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του. Γιατί ο λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να προστατεύεται και να προστατεύει καλύτερα από την κυβέρνηση. Γιατί μόνο ο λαός θα σώσει το λαό.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε εργαζόμενους, άνεργους ,φοιτητές και μαθητές σε συγκέντρωση-πορεία την Πέμπτη στις 18:30 , στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!