Επιστολή του ΤΕΕ/ΤΔΜ στον Δήμαρχο Γρεβενών με θέμα: Τρόπος χρηματοδότησης της επανυποβολής της απαλλοτρίωσης της Πράξης Εφαρμογής Επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Γρεβενών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΔΜ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΣΚΡΕΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΗΤΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΔΜ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΣΚΡΕΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΗΤΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις,  βάσει των καταβληθέντων αιτήσεων στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», η ανταπόκριση των πολιτών ήταν υψηλότερη για φέτος, συγκριτικά με προγενέστερα έτη. Με βάση τις ανακοινώσεις που δημοσίευσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποβλήθηκαν 87.578 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 40.175 αιτήσεις υπάγονται στις «Καταρχήν Επιλέξιμες» και οι 47.433 στις «Επιλαχούσες».

 

 

Επίσης, έχει ξεκινήσει από τις 20/5/2022 η δυνατότητα υποβολής Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για τις “Καταρχήν Επιλέξιμες” αιτήσεις διαμερισμάτων και μονοκατοικιών, με την υποχρέωση η υποβολή της ΗΤΚ να μπορεί να γίνει έως και τις 19/7/2022, ενώ για τις Ειδικές Περιπτώσεις όπως αυτές περιγράφονται στον Οδηγό του Προγράμματος, καθώς και τις Πρόσφατες Αποκτήσεις, η διαδικασία υποβολής θα ξεκινήσει μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

 

Καθώς όμως σε πολλές περιπτώσεις η ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου, ειδικά όπου υπάρχουν πολλές αυθαίρετες κατασκευές, είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, μιας και απαιτείται η εκπόνηση μιας σειράς μελετών και σχεδίων, κρίνεται απαραίτητη η παράταση του ως άνω διαστήματος, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

 

Ευελπιστούμε άμεσα να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

 

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.

Ο Πρόεδρος

 

 

 

Νικόλαος Συλλίρης

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida