Πτολεμαΐδα: Θερμοκήπια και λαχανόκηποι στο 1ο ΕΠΑ Λ

Πτολεμαΐδα: Θερμοκήπια και λαχανόκηποι στο 1ο ΕΠΑ Λ

ΕΟΡΔΑΙΑ

Πτολεμαΐδα: Θερμοκήπια και λαχανόκηποι στο 1ο ΕΠΑ Λ.

Δύο σύγχρονα θερμοκήπια, συνολικής έκτασης 250 τετραγωνικών μέτρων, αλλά και εξωτερικούς κήπους, ανθόκηπους και λαχανόκηπους, προετοιμάζει το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, αξιοποιώντας, στο πίσω μέρος του σχολικού συγκροτήματος,  ελεύθερη έκταση, «όπου θα έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι της πόλης».

Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Εορδαίας και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  Κυριάκο Αντωνιάδη, τη συμβολή του Διευθυντή και των Καθηγητών, διαμορφώθηκε όλη η επιφάνεια των θερμοκηπίων, με  το 50-60% των εργασιών να έχει ολοκληρωθεί, και ορίζοντα περαίωσης  του έργου  στα μέσα Αυγούστου,  ενώ, οι φυτεύσεις εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2022.

Η αντίστοιχη διαδικασία για τον λαχανόκηπο ξεκινά σήμερα κιόλας, με την προσδοκία  ότι  τον ερχόμενο Οκτώβριο να συγκομιστεί η πρώτη παραγωγή. Η Δαπάνη, όπως αναφέρει ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ Λ Αχιλλέας Λαζαρίδης  δεν είναι μεγάλη και προέρχεται από την κατανομή των κονδυλίων του Δήμου στα Σχολεία ενώ διερευνάται η προοπτική σύνδεσης του θερμοκηπίου με την Τηλεθέρμανση

Μαίρη Κεσκιλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida
Tagged