Πτολεμαΐδα – Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου: «Χάθηκαν τρεις χιλιάδες θέσεις εργασίας»

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα – Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου: «Χάθηκαν τρεις χιλιάδες θέσεις εργασίας»

Πτολεμαΐδα – Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου: «Χάθηκαν τρεις χιλιάδες θέσεις εργασίας»

Στις τρεις χιλιάδες εκτιμά τις θέσεις εργασίας που λόγω απολιγνιτοποίησης έχουν χαθεί από την περιοχή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, Αναστάσιος Τσιλφίδης, ενώ  την επόμενη χρονιά με την ολοκλήρωση των εργασιών στην υπό κατασκευή Μονάδα Πτολεμαΐδα V θα προστεθούν άλλες χίλιες.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν σήμερα με αφορμή τη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και την απεργία που έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ για τις 10 Ιουνίου. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «έκτρωμα» επειδή «χτυπιέται» το οκτάωρο και νομιμοποιεί την αυθαιρεσία του εργοδότη. Το δυσκολότερο, όπως είπε, σημείο είναι οι εργασιακές συμβάσεις, καταργείται το άρθρο 15 που κάλυπτε τη συνδικαλιστική δράση, ενώ το ΣΕΠΕ θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη Αρχή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τις αμέσως επόμενες ημέρες όλα τα Εργατικά Κέντρα της Δ. Μακεδονίας, μετά και τη συνεδρίαση του Δ.Σ. πριν από έναν μήνα, πρόκειται να ξεκινήσουν τις  διεργασίες για δυναμικές αντιδράσεις, τηρουμένων όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων.

Mαίρη Κεσκιλίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!