Πτολεμαΐδα: Eκπαιδευτικοί έστησαν υπαίθρια σκακιέρα στο σχολείο τους

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Eκπαιδευτικοί έστησαν υπαίθρια σκακιέρα στο σχολείο τους

Πτολεμαΐδα: Eκπαιδευτικοί έστησαν υπαίθρια σκακιέρα στο σχολείο τους

Υπαίθρια σκακιέρα στην αυλή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας στήνει ο Σύλλογος Διδασκόντων στην προσπάθειά του να μυήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ένα πνευματικό παιχνίδι που ακονίζει τον νου και τη σκέψη, αναδεικνύοντας συγχρόνως δεξιότητες, άγνωστες ίσως στους περισσότερους.

Σε μία επιφάνεια 4 επί 4 τετραγωνικά μέτρα θα φιλοτεχνηθούν συνολικά 64 τετράγωνα πλακάκια, οριζόντια και κάθετα, σε άσπρο και μαύρο χρώμα, με αριθμούς και γράμματα για τις συντεταγμένες των αριθμών όπως και πλαστικά πιόνια, άλογα, πύργοι, βασιλιάδες κ.α..

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Σχολείου, Στάθη Θεοφυλακτίδη, η δράση αυτή δίνει το έναυσμα για θεατρικό παιχνίδι όπου τα παιδιά θα μπορούν να κινούνται πάνω στη σκακιέρα υποδυόμενα τα κομμάτια του αθλήματος (πχ πιόνια), ενώ μέσα από το μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης που διδάσκεται από την Α’ έως τη Δ΄ Δημοτικού, θα μπορούσε το σκάκι να αποτελέσει διδακτική ενότητα για μαθητές. Εξάλλου, η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία στηρίζει παρόμοιες πρωτοβουλίες προσφέροντας  στους εκπαιδευτικούς το αναγκαίο υλικό για να διδάξουν και να διαδώσουν το σκάκι.

Την Κυριακή, 6 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Εορδαίας, θα στηθεί στην Κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας σκάκι, δίδοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν το άθλημα και να παίξουν.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 Μαίρη Κεσκιλίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!