Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Να αναδειχθεί η συμβολή των Υψηλάντηδων στον αγώνα του 1821

Οι εκδηλώσεις του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μάϊου, για την Γενοκτονία

Περιεχόμενο

Να αναδειχθεί η συμβολή στην επανάσταση του 1821 των Αλέξανδρου και Δημήτριου Υψηλάντη, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στρατεύτηκαν στον αγώνα προσφέροντας όλη την περιουσία αλλά και τη ζωή τους, ζητά ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας.

Ο σύλλογος συντάσσεται με τις διαμαρτυρίες των φορέων του οργανωμένου Ποντιακού χώρου επειδή στις πρόσφατες επετειακές εκδηλώσεις για την απόδοση τιμής στους ήρωες του 1821 και τα 200 χρόνια από την Εθνική παλιγγενεσία δεν εκπροσωπήθηκε ο Ποντιακός Ελληνισμός και δεν έγινε αναφορά στους Υψηλάντηδες, με την πρόεδρο του Συλλόγου, Σοφία Τουμανίδου, να κάνει λόγο για «παραγκωνισμό» των φλογερών αυτών πατριωτών. Όπως αναφέρει, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι ήταν ενεργοί -και επιφυλάσσεται για τις 19 Μαΐου- δυστυχώς, όμως, λέει, παραμένουν επί έναν χρόνο κλειστοί έχοντας να αντιμετωπίσουν πληθώρα προβλημάτων χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση.

 Μαίρη Κεσκιλίδου

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !