Εορδαία: Τον Σεπτέμβριο η αναπαράσταση του Ολοκαυτώματος του Μεσοβούνου

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Εορδαία: Τον Σεπτέμβριο η αναπαράσταση του Ολοκαυτώματος του Μεσοβούνου

Εορδαία: Τον Σεπτέμβριο η αναπαράσταση του Ολοκαυτώματος του Μεσοβούνου

Οριστικοποιήθηκε,  η παρουσίαση της Θεατρικής παράστασης «127 Δάκρυα», που αναφέρεται στο χρονικό του Ολοκαυτώματος του Μεσοβούνου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και  στοίχισε τη ζωή σε 287 αθώα θύματα, για τις 11 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Πρόκειται για ένα έργο που έγραψε ο Πρόεδρος του χωριού Παύλος Παραστατίδης και προέρχεται από τις μαρτυρίες επιζώντων, που συνέλεξε πριν από πολλά χρόνια ενώ τους ρόλους θα ερμηνεύσουν τα Μέλη της Θεατρικής Ομάδας. Αρχικά η θεατρική παράσταση επρόκειτο να δοθεί τον Μάιο του 2020 στο χώρο, όπου έπεσαν οι τρεις Σοβιετικοί στρατιώτες αναβλήθηκε όμως λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και επιβολής του lock down.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ήδη υποβλήθηκε αίτημα στο ΓΕΣ για τη συμμετοχή του Στρατού στην αναπαράσταση του Ολοκαυτώματος ενώ αναμένονται και οι εγκρίσεις από  ξένες πρεσβείες, όπως η Γερμανική, και από την  Κοινότητα των Αρμενίων στην Ελλάδα για να συμπράξουν στην υπόθεση αυτή. Στις 20 Ιουνίου θα επισκεφθούν το Μεσόβουνο Ρώσοι Αξιωματούχοι, από το Γενικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, για να τελέσουν το ετήσιο  μνημόσυνο των τριών συμπατριωτών τους που έπεσαν μαχόμενοι στις 23 Απριλίου του 1944.

 

 

 

Μαίρη Κεσκιλίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!