Εύγε στο Δ.Σ. της Πόλης.
Γράφει ο Χρήστος Πολιτίδης για το eordaialive.gr
Δεν ενέδωσε στους πειρασμούς των σειρήνων.
Και δεν έλαβε το “δωράκι”, αυτό το “όχι” σίγουρα είχε κάτι στην χροιά του από το μέταλλο του ΣΙΜΩΝΙΔΗ του ΚΕΙΟΥ.
Συγκεκριμένα.
Αρνητικά γνωμοδότησε στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στην απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ασβεστόπετρας, για την παραχώρηση χρήσης γης της παραπάνω Κοινότητας, για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού Σταθμού και μάλιστα με την ομοφωνία όλων των παρατάξεων.
Το έργο θα κάλυπτε έκταση 350 στρεμμάτων και η κατασκευή του θα ολοκληρωνόταν σε ενάμισι περίπου χρόνο, απασχολώντας 250- 300 άτομα, κατά προτεραιότητα από το δυναμικό της Κοινότητας Ασβεστόπετρας, και κατά τη λειτουργία του οι θέσεις εργασίας δεν θα υπερβαίνουν τις είκοσι.
Οι τρείς φωτοβολταϊκοί σταθμοί που θα εγκατασταθούν στην επίμαχη περιοχή θα είναι ισχύος 25 ΜV ενώ η παραχώρηση των κοινοτικών εκτάσεων προσδιορίστηκε στα 20 χρόνια.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ασβεστόπετρας δήλωσε ότ,ι οι εξήντα άνεργοι θα δουλέψουν για δύο χρόνια και η Κοινότητα θα πάρει «ένα δωράκι 20 χιλιάδων Ευρώ»
Μοναδικός διαφωνούντας, από τους πέντε Κοινοτικούς Συμβούλους της Ασβεστόπετρας, Χαράλαμπος Γοτουχίδης.
Διαβάζουμε παρακάτω :
«ο εισηγητής του θέματος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Φουρκιώτης, όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι, σημείωσαν, μεταξύ άλλων, στις τοποθετήσεις τους τις ανυπολόγιστες συνέπειες σε πολλούς τομείς που θα έχει ένα τέτοιο έργο».
Εδώ έχουμε ένα κενό
Μάλλον πρέπει να το καλύψει ο υποφαινόμενος.
350 στρέμματα είναι μία πολύ μεγάλη έκταση για μία κοινότητα, όποιο δωράκι και να πάρει αυτή, είναι μικρό το τίμημα.
Το βιομηχανικό πρότζεκτ κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών και μάλιστα σε βοσκότοπους, καλλιεργούμενες εκτάσεις ή δασικές περιοχές είναι βίαιη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον.
Απαιτούνται δρόμοι μεταφοράς υλικών , μεγεθύνεται έτσι γεωγραφικά η επένδυση.
Απαιτούνται κατασκευές, άπειρες χιλιάδες κυβικά σκυροδέματος, το οποίο θα παραμείνει εντός της γης αχρηστεύοντας μια τεράστια έκταση μετά την λήξη της σύμβασης.
Δημιουργείται ένα έκτρωμα αισθητικό το οποίο θα είναι συνεχώς μπροστά στα μάτια της κοινότητας, τα παιδιά θα μεγαλώνουν σε βιομηχανικό τοπίο.
Η πολύτιμη γη, την οποίο κατέλαβε βιαίως η ΔΕΗ στο Νομό και για την οποία μας κοροϊδεύουν όταν ζητάμε επαναπόδοση, λιγοστεύει συνεχώς.
Η αρχή είναι, έπεται συνέχεια.
Αν λυγίσουμε παραδίδουμε γη και ύδωρ, δεν θα έχουμε τίποτε πλέον εδώ.
Ενός λάθους μύρια έπονται.
Προσοχή λοιπόν, στήνονται δολωματικοί σταθμοί, (δίδονται δωράκια πάσης φύσεως) σκοπό έχουν να παράξουν τους “πολιτικά Μηδίσαντες”, οι οποίοι θα συναινέσουν
στην περαιτέρω παρακμή της περιοχής μας.