Εορδαία: Σε εκκρεμότητα από τον Ιούνιο του 2020 οι θεραπείες των ΑΜΕΑ

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Εορδαία: Σε εκκρεμότητα από τον Ιούνιο του 2020 οι θεραπείες των ΑΜΕΑ

Σε εκκρεμότητα από τον Ιούνιο του 2020 βρίσκονται εγκρίσεις ειδικών θεραπειών (λογοθεραπείες, φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες) για άτομα ΑΜΕΑ που έχουν ενηλικιωθεί γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί περικόπτουν τις θεραπείες αυτές με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να επωμίζονται εξ ολοκλήρου το κόστος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων φίλων ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας Στέλιος Αντωναρίδης αποδίδει την ευθύνη στην Πολιτεία γιατί δεν φρόντισε να ενημερώσει έγκαιρα τους γιατρούς του ΕΟΠΥ προσθέτοντας ότι το όλο ζήτημα προέκυψε από νομοθετικές αλλαγές χωρίς την επαναξιολόγηση και την εκτίμηση των αναγκών των ατόμων αυτών, 15 από την Εορδαία, που είναι κατά βάση ισόβιες. Το θέμα πανελλαδικά απασχολεί τους Συλλόγους αλλά και την Ομοσπονδία ΑΜΕΑ ενώ ο κ. Αντωναρίδης θεωρεί ότι οι τοπικοί βουλευτές μαζί και οι φορείς των ΑΜΕΑ θα πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στο Υπουργείο Υγείας για την επίλυση του προβλήματος.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μαίρη Κεσκιλίδου

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!