Εορδαία: «Όχι» της πλειοψηφίας των Προέδρων των Κοινοτήτων στις ΑΠΕ

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Εορδαία: «Όχι» της πλειοψηφίας των Προέδρων των Κοινοτήτων στις ΑΠΕ

Εορδαία: «Όχι» της πλειοψηφίας των Προέδρων των Κοινοτήτων στις ΑΠΕ

Την κατηγορηματική αντίθεση τους στην εγκατάσταση και λειτουργία των φωτοβολταικών πάρκων και των Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας εν γένει, χωρίς να λείπουν οι εξαιρέσεις, εξέφρασε στη διάρκεια της σύσκεψης η πλειονότητα των Προέδρων των Κοινοτήτων της Εορδαίας, που συνήλθε στο Κοινοτικό κατάστημα Εμπορίου.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στις τοποθετήσεις τους ανέφεραν ότι οι κάτοικοι στις Κοινότητες δεν είναι ενημερωμένοι,  αμφισβήτησαν τα οφέλη από την ανάπτυξη των ΑΠΕ για τις τοπικές κοινωνίες, διέψευσαν τα περί θέσεων εργασίας, υποστηρίζοντας ότι δεν απασχολούνται άνεργοι στα έργα που γίνονται, και οι επιπτώσεις για τον πρωτογενή τομέα – γεωργία, κτηνοτροφία,-  ειδικότερα με τα βοσκοτόπια, θα είναι αρνητικές, απειλώντας τη βιωσιμότητα των χωριών.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πτολεμαΐδας και μέλος του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος Ισαάκ Νικολαΐδης, ανέφερε ότι η σύσκεψη έγινε προκειμένου και μέχρι τις 20 Αυγούστου να κατατεθούν, κατόπιν σχετικού έγγραφου, οι θέσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αποφασίστηκε ότι  άμεσα θα πρέπει να γίνει συνάντηση με τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης των κατοίκων των Κοινοτήτων για την άναρχη επέκταση των ΑΠΕ αλλά και το είδος ανάπτυξης που επιθυμούν και να διερευνηθεί  νομικά το όλο θέμα, ειδικότερα με τα εδάφη της ΔΕΗ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων αλλά και της προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Μαίρη Κεσκιλίδου

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!