Εορδαία: Επιδοτούνται οι πατατοπαραγωγοί

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Εορδαία: Επιδοτούνται οι πατατοπαραγωγοί

Εορδαία: Επιδοτούνται οι πατατοπαραγωγοί

Ανάσα για τους πατατοπαραγωγούς της Εορδαίας, η στρεμματική ενίσχυση των καλλιεργειών τους λόγω των ζημιών, που προκλήθηκαν από τον Κορονοϊό και τη μη απορρόφηση του προϊόντος τους στην αγορά με συνέπεια, να υποστούν σοβαρό οικονομικό πλήγμα.

Τον Νοέμβριο του 2020 παραγωγοί στο Φούφα απελπισμένοι, γιατί εξ αιτίας της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος, η σοδειά τους σάπιζε στις αποθήκες και στα χωράφια, απαιτούσαν από την Πολιτεία, ισότιμη αντιμετώπιση με άλλες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, για την επιδότηση της φθινοπωρινής πατάτας.

Από τις 2 Ιουνίου  άνοιξε το σύστημα της υποβολής των αιτήσεων άμεσης επιχορήγησης σε διάφορους αγροτικούς  τομείς, μεταξύ άλλων, της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας με την αποζημίωση ανά στρέμμα να ανέρχεται στα 205 ευρώ. Η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι 2 Ιουλίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η ενίσχυση αυτή, όπως ανέφεραν νέοι αγρότες, θα τους επιτρέψει να αποπληρώσουν οφειλές των παρελθόντων μηνών, να προμηθευτούν εφόδια για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, ενώ  αποτελεί κίνητρο για την ανάπτυξη  των δραστηριοτήτων τους.

Mαίρη Κεσκιλίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!