Ενημέρωση από κλιμάκιο του Δήμου Εορδαίας, σε νέους που χρησιμοποιούν αύλειους χώρους σχολικών κτιρίων, για θέματα ασφάλειας και προστασίας της σωματικής τους ακεραιότητας.

Ενημέρωση από κλιμάκιο του Δήμου Εορδαίας, σε νέους που χρησιμοποιούν αύλειους χώρους σχολικών κτιρίων, για θέματα ασφάλειας και προστασίας της σωματικής τους ακεραιότητας.

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΟΡΔΑΙΑ

Με αφορμή αναρτήσεις πολιτών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παρουσία παιδιών σε αύλειο χώρο σχολείου, τα οποία εθεάθησαν να σκαρφαλώνουν στη στέγη του σχολικού κτιρίου, ο Δήμος Εορδαίας με γνώμονα τόσο τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών  όσο και την αποφυγή φθορών σε δημόσια περιουσία, κινητοποιήθηκε άμεσα. Έτσι την περασμένη Τρίτη 27 Ιουλίου, κατόπιν εντολής του Δημάρχου Παναγιώτη Πλακεντά, κλιμάκιο του Δήμου Εορδαίας μετέβηκε στον χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας πραγματοποιώντας επιτόπου αυτοψία του κτιρίου και του αύλειου χώρου, με σκοπό να εντοπιστούν και να αρθούν πιθανόν επικίνδυνα σημεία. Επίσης το κλιμάκιο-το οποίο αποτελούνταν από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Ζαφειρούλα Σεβαστού, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαο Φουρκιώτη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕ Δημήτρη Τσεχελίδη και τον πρόεδρο σχολικών επιτροπών Κυριάκο Αντωνιάδη-σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας Εορδαίας προχώρησε σε σύντομη ενημέρωση των νεαρών ατόμων που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο χώρο, για τις  συνέπειες του παράτολμου εγχειρήματος τους, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα αναφορικά με τους προβληματισμούς των νέων καθώς και η πιθανότητα διοργάνωσης εθελοντικών δράσεων με τη συμμετοχή τους, υπό την αιγίδα του Δήμου Εορδαίας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στην αυτοψία καθώς και στη ενημερωτική συνάντηση παρέστη η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας Σοφία Καλερίδου.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida
Tagged