Μεταφορά ημέρας διενέργειας λαϊκών αγορών ημέρας Δευτέρας του Δήμου Αμυνταίου λόγω αργίας.

Πτολεμαΐδα: Την Τρίτη η λαϊκή αγορά – Αυστηρά πρόστιμα για τους πωλητές

ΕΟΡΔΑΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Με το 50% των εκθετών θα λειτουργήσει αύριο Τρίτη, λόγω της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η λαϊκή αγορά Πτολεμαΐδας με τον Δήμο Εορδαίας να τονίζει την ανάγκη τήρησης όλων των Μέτρων προστασίας για την αποφυγή διασποράς του Κορονοϊού, σε διαφορετική περίπτωση προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε καταναλωτές και εκθέτες, οι τελευταίο θα πρέπει να φορούν γάντια, να μην επιτρέπουν στο καταναλωτικό κοινό να αγγίζει τα προϊόντα, να παραμένουν πίσω από τους πάγκους τους, να κρατούν απόσταση ασφαλείας (2 μέτρα) και να έχουν περιμετρικά των πάγκων τους πέντε(5) μέτρα ενδιάμεσο χώρο- κενό ελεύθερο από αντικείμενα.

Ακόμη  να έχουν πάνω στους πάγκους τους αντισηπτικά, να απολυμαίνουν τακτικά τα σημεία εναπόθεσης των προϊόντων τους και τις ταμειακές μηχανές, να διατηρούν ανοιχτούς τους διαδρόμους (οριζόντια και κάθετα) για να μη δημιουργείται συνωστισμός.

Αναφορικά με τη μη τήρηση των αποστάσεων  και για τις παραβάσεις οι πωλητές   θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην 1η παράβαση κυρώνεται Διοικητικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1500) Ευρώ και αναστολή δραστηριότητας για δεκαπέντε(15) ημερολογιακές ημέρες ενώ στη 2η παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο τριών χιλιάδων(3.000) Ευρώ και αναστολή δραστηριότητας για τριάντα ημερολογιακές ημέρες.

Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο διαπιστωθούν περισσότερες από πέντε(5) παραβάσεις, λόγω αποστάσεων, την ίδια ημέρα αναστέλλεται η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς για επτά(7) ημερολογιακές ημέρες

Μαίρη Κεσκιλίδου

Tagged

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.