Καταγγελία του Προέδρου της Κοινότητας Ολυμπιάδας

Καταγγελία του Προέδρου της Κοινότητας Ολυμπιάδας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ολυμπιάδας, Φιλίππου Δημήτριος, καταγγέλλει πρακτικές και ενέργειες προερχόμενες από εγκάθιστουπάλληλοτου δήμου Πτολεμαΐδας (ενταγμένο στο τακτικό προσωπικό του Δήμου). Οι αρμοδιότητες του συγκεκριμένου υπαλλήλου άπτονται των θεμάτων διαχείρισης των μηχανήματων έργων του Δήμου.
Οι πρακτικές που εφαρμόζει ο εν λόγω υπάλληλος, δεν αρμόζουν στο προσωπικό του Δήμου.Ούτεως σκέψειςευσταθούν. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω υπάλληλος, απειλεί χειριστές ότι αν παραβούν τις εντολές του, θα τους αποπέμψει από την Υπηρεσία τους, ανεξάρτητα αν η εντολή που εκείνοι εκτελούν απορρέει από κατέχοντες υψηλότερων αξιωμάτων εντός της Υπηρεσίας όπως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ή και ο ίδιος ο Δήμαρχος.Δηλώνει ρητά ότι δεν θα επιτρέψει την επαναπρόσληψη των χειριστών που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου αν δεν εκτελεστεί η δική του εντολή. Ισχυρίζεται δε, ότι αυτός κατέχει τη μέγιστη εξουσία εντός του Δήμου διότι: «οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται» κατά τα λεγόμενά του. Δεν διστάζει να διαμηνύει ότι ο ίδιος διοικεί το Δήμο, κάνει προσλήψεις και έχει δικαιοδοσία ακόμα και σε καταγγελία σύμβασης εργαζομένων. Η παραπάνω εξουσία είναι απόρροια της πολυετούς θητείας του στην συγκεκριμένη θέση εντός του Δήμου.
Επιπρόσθετα, ο εν λόγω υπάλληλος, αμφισβητεί την δικαιοδοσία του Δήμου σε περιοχές της Κοινότητας Ολυμπιάδας, αγνοώντας παντελώς τις υποδείξεις του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ολυμπιάδας, ο οποίος προσπάθησε επανειλημμένως και με βάση επίσημα έγγραφα του Δήμου, να τον κάνει να αντιληφθεί τα διοικητικά όρια του Δήμου στην Περιοχή του χωριού.
Οι πρακτικές που εφαρμόζει ο εν λόγωδημόσιοςυπάλληλος προσβάλλουν τους θεσμούς και δυσχεραίνουν το έργο, που με τόση προσπάθεια επιδιώκει να επιτελέσει ο κάθε Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και κατ’ επέκταση ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Η υπηρεσία του Δήμου διακατέχεται από απαράδεκτες νοοτροπίες, οι οποίες αποδεικνύονται από όσα έχουν ειπωθεί παραπάνω. Ένας υπάλληλος κατέχει εξουσία αντίστοιχη με αυτή ενός Διευθύνοντα Συμβούλου ιδιωτικής επιχείρησης επειδή έχει διατηρήσει την ίδια θέση πάνω από τριάντα (30) συνεχόμενα έτη. Θεωρώντας ότι κανένας δεν μπορεί να τον παύσει, ούτε να τον αναγκάσει σε μετάταξη, αποφασίζει, διατάζει, προσλαμβάνει, απολύει και δεν αναφέρεται σε κανέναν.
Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Ολυμπιάδας ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Παναγιώτη Πλακεντά και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Φουρκιώτη, για την άμεση και ουσιαστική παρέμβασή τους επί του συγκεκριμένου θέματος που οδήγησε στη λύση τουπροβλήματος που ο υπάλληλος δημιούργησε.
Επιθυμητό είναι να απομακρυνθούν τέτοιες αντιλήψεις και νοοτροπίες από θέσεις ευθύνης.
Μηδενική ανοχή θα αποδοθεί σε συμπεριφορές και νοοτροπίες αυτού του είδους από εδώ και στο εξής από το Διοικητικό Συμβούλιου της Τοπικής Κοινότητας Ολυμπιάδας. Να σημειωθεί ότι η συμπεριφορά αυτή προήλθε από υπάλληλο, ο οποίος πληρώνεται και από τους κατοίκους του χωριού. Η επόμενη επιστολή θα έχει αποδέκτη τον ίδιο τον Υπουργό διότι δεν είναι δυνατόν εγκάθιστος υπάλληλος να αμφισβητεί τους πάντες.

MAIΡΗ ΚΕΣΚΙΛΙΔΟΥ
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida