Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

«Καλλιόπη Βέττα: Οι Πολύτεκνοι αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης από το κράτος – Συνάντηση με Σύλλογο Πολυτέκνων Εορδαίας»

«Καλλιόπη Βέττα: Οι Πολύτεκνοι αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης από το κράτος - Συνάντηση με Σύλλογο Πολυτέκνων Εορδαίας»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Καλλιόπη Βέττα: Οι Πολύτεκνοι αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης από το κράτος – Συνάντηση με Σύλλογο Πολυτέκνων Εορδαίας»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μαζί με το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κοζάνης κ. Δημήτρη Τσίπρα συναντήθηκαν  με μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων Εορδαίας και, συγκεκριμένα, την πρόεδρο κ. Μαρία Αντωνιάδου, τον ταμία κ. Στράτο Καραγιαννάκη και το μέλος κ. Ιορδάνα Ανδρέου.

Στη συνάντηση, έγινε αναφορά στα πάγια αιτήματα των πολυτέκνων που αφορούν θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, καθώς και πολιτικές στήριξης της γεννητικότητας.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το αίτημα για επαναφορά της ισόβιας σύνταξης για την πολύτεκνη μητέρα, η διατήρηση του επιδόματος τέκνων ενώ, τέλος, έγινε αναφορά στις ρυθμίσεις που διέπουν το καθεστώς προσλήψεων στο δημόσιο τομέα.

Η κ. Βέττα, αρχικά ανέδειξε τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη των πολυτέκνων αναφέροντας μέτρα που αφορούσαν την αύξηση των επιδομάτων, τη μείωση των δημοτικών φόρων, το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος, τις μειώσεις στα κόμιστρα των Μ.Μ.Μ., όπως επίσης τα δωρεάν γεύματα στα σχολεία της χώρας και τα voucher στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Παράλληλα, διατράνωσε την στήριξη της στα αιτήματα των πολυτέκνων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η επαναφορά της ισόβιας σύνταξης – μια πράξη με μικρή δημοσιονομική επιβάρυνση – στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινωνία για την στήριξη της γεννητικότητας και της δημογραφικής πολιτικής, όπως και για την αναγνώριση των αγώνων της πολύτεκνης μητέρας.

Τέλος, συνομολογήθηκε ότι βασικό ζήτημα των πολυτέκνων είναι η έλλειψη μέριμνας του κράτους για τις ανάγκες των οικογενειών, όπως και η χάραξη μιας στερεής, βιώσιμης και μακροπρόθεσμης δημογραφικής πολιτικής.

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida