Γιάννης Καραβασίλης: ”ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ” έχουν οι προνομιακοί συνομιλητές και κομματικά φερέφωνα του κυρίου Χατζηδάκη και της κυβέρνησης!!!

Γιάννης Καραβασίλης: ''ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ'' έχουν οι προνομιακοί συνομιλητές και κομματικά φερέφωνα του κυρίου Χατζηδάκη και της κυβέρνησης!!!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Γιάννης Καραβασίλης: ”ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ” έχουν οι προνομιακοί συνομιλητές και κομματικά φερέφωνα του κυρίου Χατζηδάκη και της κυβέρνησης!!!

 

Είναι τα ίδια πρόσωπα οι χθεσινοι προνομιακοι συνομιλητές και προστάτες του Χατζηδάκη, που έγιναν ο δούρειος ίππος της περιοχής, για να περάσει η πολιτική, τέλος ο λιγνίτης να κλείσουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες, ακόμα και η μονάδα 5 Πτολεμαΐδα υπό κατασκευή.
Σήμερα χυνουν κροκοδειλια δάκρυα, για τον Λιγνίτη και τις λιγνιτικες μονάδες που είναι σε λειτουργία για να κρατήσουν την ασφαλή τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια την χώρα. Σιγά δεν το ξέρατε τώρα το μάθατε.
Αυτά κύριοι θα έπρεπε να τα πείτε, στην ώρα τους, στον Χατζηδάκη κατά την επίσκεψη του στην περιοχή και ιδιαίτερα στο Hotel Παντελίδη, όταν με τις δηλώσεις του για πλήρη εφαρμογή της απόφασης, Μητσοτάκη για κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων, έβαζε την ταφόπλακα στην περιοχή, στην ανάπτυξη, την εργασία και την οικονομία.
Εσείς αντί να χαριεντιζεστε, με τον υπουργό, θα έπρεπε να είσαστε ένα με την κοινωνία που ήταν σε διαμαρτυρία έξω από το Ξενοδοχείο και δεχόταν την επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα.
Αλλά είστε άξιοι συγχαρτηριων γιατί ως καλά παιδιά πραξατε το χρέος σας, αποδεχθηκατε αδιαμαρτυρητα την Βίαιη απολιγνιτοποιηση με το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων,γίνατε ένα με την κυβέρνηση
. Με την στάση σας φέρατε την συνέχιση,
τον αποπροσανατολισμο, την διάσταση απόψεων ποιος τελικά έχει το δίκιο, την αμφισβήτηση ακόμα και για την στάση των φορέων και των Δήμων και των Παρατάξεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που όλοι μαζί ειμασταν, είμαστε ενάντια στην Βίαιη απολιγνιτοποιηση. Τορπιλιζοντας την ενότητα που πρέπει να έχουμε ως περιοχή όλοι μαζί στην καταστροφή που έρχεται.
Κλείνουν οι λιγνιτικές μονάδες, σταματάνε φορτηγά εταιρείες χιλιάδες άνεργοι, μειώνονται και σταδιακά καταργούνται 8μηνα και 2μηνα,
25.000 θέσεις εργασίας χάνονται από την περιοχή μας,
2,5 δις ετήσιο ΑΕΠ δεν θα υπάρχει και όλα αυτά συμβαίνουν στην περιοχή μας και την Αρκαδία στην Ελλάδα, όταν άλλες πιο ανεπτυγμένες χώρες, Γερμανία, βάζουν τέλος στο Λιγνίτη το 2040.
Όλα αυτά για ένα πολιτικό καπρίτσιο, να πουλήσουν οι Γερμανικές εταιρείες τον εξοπλισμό τους σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα που φυτρώνουν σαν μανιτάρια στην περιοχή μας, καταστρεφοντας τον πρωτογενή τομέα της παραγωγικής οικονομίας, την φύση.
Αλήθεια τι άλλαξε από τον Σεπτέμβριο του 2019 όπου από βήματος του ΟΗΕ ο Πρωθυπουργός της χώρας με τις δηλώσεις του για κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων….
Σήμερα τα ανοιχτά Ορυχεία όπως του Αμύνταιου είναι εστία μόλυνσης. Έχει υποχρέωση η ΔΕΗ και η πολιτεία σύμφωνα με την ΜΠΕ να μεριμνήσει για την απόκτηση όπως παρέλαβε τις εκτάσεις ΓΗΣ!!!
Η ΔΕΗ είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας με εθνικές προεκτάσεις.
Η χώρα μας δεν μπορεί να είναι εξαρτημένη από ξένες πηγές και κράτη, φυσικό αέριο, αλλά ούτε από τον Ήλιο και τον αέρα.
Ότι αφορά εμένα προσωπικά θα συνεχίσω τον αγώνα στο Δημοτικό Συμβούλιο στην ΠΕΔ, αλλά και στην κοινωνία για να καταλάβουν ότι η κοινωνία δεν κοιμάται δεν αποδέχεται την Βίαιη απολιγνιτοποιηση…
Το ξέραμε το ξέρουμε, ότι με την σύγχρονη τεχνολογία, μπορεί να υπάρξει παραγωγή Ηλεκτρικής ενέργειας από Λιγνίτες χωρίς ρύπους, όπως άλλωστε συμβαίνει με την σύγχρονη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5 υπό κατασκευή, αλλά και την τοποθέτηση φίλτρων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου 5.
Η ανάπτυξη της περιοχής και η ασφαλή τροφοδοσία της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια, με ευστάθεια του δυκτιου, επιτυγχάνεται μόνο με την πλήρη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, Πτολεμαΐδα 5 υπό κατασκευή, Μελίτη και Μεγαλόπολη.
Καθημερινά δικαιώνουν τα γεγονότα και οι εξελίξεις τις θέσεις μας.
Παράταση χρόνου απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων έως το 2050 όρος ΕΕ, αξιοποίηση των λιγνιτικών ορυχείων και για άλλες μορφές Ανάπτυξης πέρα του 2050.

Δείτε Επίσης

eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου (βίντεο)
ΕΟΡΔΑΙΑ

eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών (βίντεο)

eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών  (βίντεο)      

Διαβάστε περισσότερα »
«Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Εορδαίας»
ΕΟΡΔΑΙΑ

«Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Εορδαίας»

«Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Εορδαίας»   Στο γραφείο του στο Δημαρχείο, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας, κος Πλακεντάς Παναγιώτης, τον Πρόεδρο του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ,

Διαβάστε περισσότερα »
Πτολεμαΐδα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
ΕΟΡΔΑΙΑ

Πτολεμαΐδα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ  4-8-2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30 μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Διαβάστε περισσότερα »
Ενημέρωση από κλιμάκιο του Δήμου Εορδαίας, σε νέους που χρησιμοποιούν αύλειους χώρους σχολικών κτιρίων, για θέματα ασφάλειας και προστασίας της σωματικής τους ακεραιότητας.
ΕΟΡΔΑΙΑ

Ενημέρωση από κλιμάκιο του Δήμου Εορδαίας, σε νέους που χρησιμοποιούν αύλειους χώρους σχολικών κτιρίων, για θέματα ασφάλειας και προστασίας της σωματικής τους ακεραιότητας.

Με αφορμή αναρτήσεις πολιτών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παρουσία παιδιών σε αύλειο χώρο σχολείου, τα οποία εθεάθησαν να σκαρφαλώνουν στη στέγη του σχολικού κτιρίου, ο Δήμος Εορδαίας με γνώμονα

Διαβάστε περισσότερα »
Εορδαία: Βήμα σε νέους σεναριογράφους δίνει ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας
ΕΟΡΔΑΙΑ

Εορδαία: Βήμα σε νέους σεναριογράφους δίνει ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας

Βήμα σε άτομα που για πρώτη φορά επιχειρούν να συγγράψουν θεατρικό έργο στην ποντιακή διάλεκτο έδωσε ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας, και θα παρουσιαστεί στη μοναδική εκδήλωση που, στο πλαίσιο των

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida