ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΣΣΕ 2021(Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης)

ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ (3 παράγρ. - χρόνος ανάγν. 12'')

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΣΣΕ 2021
Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης. Πτολεμαΐδα 1-7-2021
Χθες (30/6/21) η ΓΣΕΕ υπέγραψε νέα ΕΓΣΣΕ μέσα σε ομολογουμένως δύσκολες οικονομικές, υγειονομικές κ.α. συνθήκες. Πέραν όμως της πρόσκαιρης ελπίζουμε αδυναμίας του Εργατικού και Συνδικαλιστικού Κινήματος να παρεμβαίνει αποτελεσματικά σε καθοριστικής σημασίας ζητήματα που αφορούν εργαζόμενους, ανέργους και την κοινωνία γενικότερα, διαπιστώνεται μια ουσιαστική παράλειψη στην επαναδιατύπωση του άρθρου 7 ( Δίκαιη  Μετάβαση σε  οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα) με το αντίστοιχο άρθρο 6 της ΕΓΣΣΕ του έτους 2018.
Συγκεκριμένα η ΕΓΣΣΕ ΤΟΥ 2021 δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη της την απόφαση της σημερινής κυβέρνησης για βίαιη απολιγνιτοποίηση και κλείσιμο ΟΛΩΝ των μονάδων παραγωγής Η/Ε με καύσιμο το λιγνίτη το 2024 και τις επιπτώσεις σε εργαζόμενους-ανέργους στα λεκανοπέδια Πτολεμαΐδας και Μεγαλόπολης. Αντίθετα το 2018 δεν προσδιοριζόταν ο χρόνος απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων.
Απώλειες 20 χιλ. θέσεων εργασίας μετρά το Λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Αμυνταίου- Φλώρινας, σε Σταθμούς Παραγωγής Η/Ε- Ορυχεία και παράλληλες δραστηριότητες. Αντίστοιχες είναι και οι απώλειες στη Μεγαλόπολη. Κάθε άλλο παρά δίκαια και ομαλή μετάβαση αντιλαμβάνονται οι κοινωνίες των δυο περιοχών. Βλέπουν λ.χ τα πανάκριβα δίκτυα Υψηλής Τάσης προς τα μεγάλα αστικά κέντρα που πληρώθηκαν με χρήματα των ασφαλισμένων της ΔΕΗ και κρατικά κονδύλια, να τα καρπούνται μόνο ελάχιστοι «μεγαλοεπενδυτές», αντί να συνυπάρχουν ενδεχομένως με ΦΒ στέγης και η συμμετοχή των κατοίκων των δυο περιοχών είναι σχεδόν μηδενική.
«ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ» Στις δράσεις της η Συνομοσπονδία για το φθινόπωρο 2021 θα μπορούσε να περιλάβει ενημέρωση από Εργατικά Κέντρα, Αυτοδιοικητικές Αρχές και άλλους φορείς, για το φλέγον ζήτημα της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Να πραγματοποιήσει ανοιχτές (επιδημίας επιτρέπουσας) συγκεντρώσεις, με αληθινή συμπαράσταση και συμμετοχή στον αγώνα επιβίωσης των δυο περιοχών.
Οι παλαιότεροι το γνωρίζουν και οι νεότεροι θα πρέπει να μάθουν, την πολύχρονη συνεισφορά των εργαζόμενων των λεκανοπεδίων Πτολεμαΐδας και Μεγαλόπολης σε εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, την διάθεση και προσφορά αναγνωρισμένων στελεχών, που ίδρωσαν και μάτωσαν, πλαισίωσαν και αναβάθμισαν το Συνδικαλιστικό και Εργατικό Κίνημα της πατρίδας μας.
Σας είδαμε στην περιοχή μας να οργανώνεται στο παρελθόν αγώνες και άλλες εκδηλώσεις, περιμένουμε τη δυναμική συμμετοχή σας από το νέο αγωνιστικό μετερίζι …….

Δείτε Επίσης

eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου (βίντεο)
ΕΟΡΔΑΙΑ

eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών (βίντεο)

eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών  (βίντεο)      

Διαβάστε περισσότερα »
«Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Εορδαίας»
ΕΟΡΔΑΙΑ

«Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Εορδαίας»

«Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Εορδαίας»   Στο γραφείο του στο Δημαρχείο, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας, κος Πλακεντάς Παναγιώτης, τον Πρόεδρο του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ,

Διαβάστε περισσότερα »
Πτολεμαΐδα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
ΕΟΡΔΑΙΑ

Πτολεμαΐδα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ  4-8-2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30 μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Διαβάστε περισσότερα »
Ενημέρωση από κλιμάκιο του Δήμου Εορδαίας, σε νέους που χρησιμοποιούν αύλειους χώρους σχολικών κτιρίων, για θέματα ασφάλειας και προστασίας της σωματικής τους ακεραιότητας.
ΕΟΡΔΑΙΑ

Ενημέρωση από κλιμάκιο του Δήμου Εορδαίας, σε νέους που χρησιμοποιούν αύλειους χώρους σχολικών κτιρίων, για θέματα ασφάλειας και προστασίας της σωματικής τους ακεραιότητας.

Με αφορμή αναρτήσεις πολιτών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παρουσία παιδιών σε αύλειο χώρο σχολείου, τα οποία εθεάθησαν να σκαρφαλώνουν στη στέγη του σχολικού κτιρίου, ο Δήμος Εορδαίας με γνώμονα

Διαβάστε περισσότερα »
Εορδαία: Βήμα σε νέους σεναριογράφους δίνει ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας
ΕΟΡΔΑΙΑ

Εορδαία: Βήμα σε νέους σεναριογράφους δίνει ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας

Βήμα σε άτομα που για πρώτη φορά επιχειρούν να συγγράψουν θεατρικό έργο στην ποντιακή διάλεκτο έδωσε ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας, και θα παρουσιαστεί στη μοναδική εκδήλωση που, στο πλαίσιο των

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida