Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εορδαία: To πρώτο Κέντρο προνοσοκομειακής φροντίδας του ΕΚΑΒ στη χώρα

Εορδαία: To πρώτο Κέντρο προνοσοκομειακής φροντίδας του ΕΚΑΒ στη χώρα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Εορδαία: To πρώτο Κέντρο προνοσοκομειακής φροντίδας του ΕΚΑΒ στη χώρα

Κέντρο δια βίου μάθησης προ-νοσοκομειακής φροντίδας με προοπτικές Ινστιτούτου Επαγγελματικής κατάρτισης πρόκειται να λειτουργήσει στο Εμπόριο, στο πρώην Δημαρχείο Μουρικίου, σε συνεργασία του ΕΚΑΒ με το Υπουργείο Παιδείας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες για την εκπαίδευση διασωστών, γιατρών, νοσηλευτών αλλά και απλών πολιτών.

%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%B2Τον περασμένο  Απρίλιο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο χώρο του πρώην  Δημαρχείου στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Δ Μακεδονίας Σάββας Γιασσάς, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θωμάς Σαραφίδης, και οι Αυτοδιοικητικοί στη Δημοτική Ενότητα Μουρικίου, όπου έγινε εκτενής ενημέρωση για τη νέα αυτή Δομή για να ακολουθήσει συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Εμπορίου όπου και αποφασίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση του 1ου ορόφου του κτιρίου για τη φιλοξενία του Εκπαιδευτικού Κέντρου.
%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF %CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82 6Σύμφωνα με τον κ. Γιασσά πρόκειται για το πρώτο πανελλαδικά Κέντρο δια βίου μάθησης προνοσοκομειακής φροντίδας, και εκτιμάται ότι ετησίως μπορεί να εκπαιδευτούν έως και 5.000 άτομα ενώ θα διερευνηθεί, μέσω της σύναψης Διακρατικών συμφωνιών, και η εκπαίδευση Υγειονομικών από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες. Τα μαθήματα θα παραδίδονται δια ζώσης, και παράλληλα θα οργανώνεται Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη, με ορίζοντα λειτουργίας του Κέντρου το προσεχές φθινόπωρο, προσδίδοντας στην ευρύτερη περιοχή νέες αναπτυξιακές δυνατότητες. Το θέμα αυτό πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 18: 00 το απόγευμα
Μαίρη Κεσκιλίδου
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida