Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εορδαία: Προβληματισμός για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης

Εορδαία: Προβληματισμός για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των επαγγελματιών Εστίασης και  στην Εορδαία , οι οποίοι από την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους,  γιατί τα μέτρα που θα διέπουν την λειτουργία τους, σύμφωνα με το πλαίσιο που όρισε η Κυβέρνηση, θα δυσχεράνουν  την ομαλή επανεκκίνηση, προσδοκώντας σε αλλαγές.

Μεταξύ άλλων, η  πολύωρη χρήση της Μάσκας για μάγειρες και ψήστες, αν και απαραίτητη, ενδεχομένως να προκαλέσει  προβλήματα υγείας, ενώ, πολλά, μικρά, καταστήματα που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους , είτε θα βρεθούν σε αδιέξοδο, είτε, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Εορδαίας Παναγιώτης Κάλφας, δεν θα επαναλειτουργήσουν, γιατί, δεν θα είναι βιώσιμα.

 

Εκτιμάται, κατά τον κ. Κάλφα, ότι στην κατηγορία αυτή των καταστημάτων  στα οποία ο εξωτερικός χώρος τους περιορίζεται στο πεζοδρόμιο ανήκουν οι μισές και πλέον επιχειρήσεις, επί συνόλου 280 και άνω καταστημάτων εστίασης και αναψυχής στην πόλη και στους οικισμούς της Εορδαίας, που απασχολούν περισσότερους  από 1000 εργαζόμενους  με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

 

Εν τω μεταξύ ολοκληρώνονται το επόμενο διήμερο οι  εργασίες ανακαίνισης και απολύμανσης των χώρων, ενώ οι ιδιοκτήτες  έχουν προμηθευτεί αντισηπτικά και όλα τα υπόλοιπα μέσα προστασίας,  για την αποφυγή εξάπλωσης του Κορωνοϊού. Σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Δήμου Εορδαίας, του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Κέντρων Διασκέδασης  «Πτολεμαίος» στο Δημαρχείο  στην οποία θα συζητηθούν  τα παραπάνω θέματα .

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida