Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εορδαία-Πρόεδρος Ερμακιάς: Να αξιοποιηθούν τα νερά που χάνονται, με έργα ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα

Εορδαία-Πρόεδρος Ερμακιάς: Να αξιοποιηθούν τα νερά που χάνονται, με έργα ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Την υλοποίηση έργων, για  την αξιοποίηση των μεγάλων ποσοτήτων νερού που χάνονται στην Ερμακιά  Εορδαίας, ζητά με συνέντευξη του στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  της Ερμακιάς, Δημήτρης  Σακελλάρης.

«Στην  Ερμακιά έχουν καταγραφεί  περισσότερες από  30 πηγές νερού, ενώ  από μεγάλες πηγές του οικισμού   υδρεύεται και  σημαντικό μέρος του πληθυσμού  της  Πόλης  της  Κοζάνης, χωρίς  να υπάρχει  οποιοδήποτε ανταποδοτικό όφελος στην τοπική  κοινότητα», υπογραμμίζει στις  δηλώσεις του ο κ. Σακελλάρης , προσθέτοντας  ότι   «είναι επιτακτική ανάγκη η   αξιοποίηση του νερού και  η δημιουργία ενός μικρού φράγματος  στον οικισμό, προκειμένου  να αρδεύσει  καλλιέργειες που υπάρχουν στο χωριό, ώστε να  αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας, ιδιαίτερα τώρα  που περνά η περιοχή στην μεταλιγνιτική περίοδο».

Ο  Πρόεδρος της Ερμακιάς,  επισημαίνει  ότι  εντός του οικισμού υπάρχουν   τρείς -3-ποτίστρες, ενώ μεγάλη ποσότητα νερού χάνεται  από  την υπερχείλιση του δικτύου ύδρευσης , το οποίο πηγαίνει  σε μία μικρή λίμνη που έχει  δημιουργηθεί  και  προσεγγίζει  τον χώρο  των αποθέσεων της ΔΕΗ στο Νότιο Πεδίο και στην συνέχεια τα Ορυχεία.

 

Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί  ότι η Ερμακιά  διαθέτει  πολλές   κοινοτικές εκτάσεις  που μπορούν να αξιοποιηθούν και  για δυναμικές  καλλιέργειες , ενώ  στην κατεύθυνση  αυτή ο Πρόεδρος της Ερμακιάς , έχει ενημερώσει λεπτομερώς τον  Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Κοζάνης, τον Δήμαρχο Εορδαίας και τις τεχνικές υπηρεσίες, ζητώντας άμεσα  την εκπόνηση σχετικής μελέτης  σε πρώτη φάση, για  την αξιοποίηση των νερών που χάνονται και την δημιουργία των έργων υποδομής στην περιοχή.

ΕΡΤ   ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης   

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida