Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εορδαία: «Όχι» της πλειοψηφίας των Προέδρων των Κοινοτήτων στις ΑΠΕ

Εορδαία: «Όχι» της πλειοψηφίας των Προέδρων των Κοινοτήτων στις ΑΠΕ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Εορδαία: «Όχι» της πλειοψηφίας των Προέδρων των Κοινοτήτων στις ΑΠΕ

Την κατηγορηματική αντίθεση τους στην εγκατάσταση και λειτουργία των φωτοβολταικών πάρκων και των Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας εν γένει, χωρίς να λείπουν οι εξαιρέσεις, εξέφρασε στη διάρκεια της σύσκεψης η πλειονότητα των Προέδρων των Κοινοτήτων της Εορδαίας, που συνήλθε στο Κοινοτικό κατάστημα Εμπορίου.

 

Στις τοποθετήσεις τους ανέφεραν ότι οι κάτοικοι στις Κοινότητες δεν είναι ενημερωμένοι,  αμφισβήτησαν τα οφέλη από την ανάπτυξη των ΑΠΕ για τις τοπικές κοινωνίες, διέψευσαν τα περί θέσεων εργασίας, υποστηρίζοντας ότι δεν απασχολούνται άνεργοι στα έργα που γίνονται, και οι επιπτώσεις για τον πρωτογενή τομέα – γεωργία, κτηνοτροφία,-  ειδικότερα με τα βοσκοτόπια, θα είναι αρνητικές, απειλώντας τη βιωσιμότητα των χωριών.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πτολεμαΐδας και μέλος του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος Ισαάκ Νικολαΐδης, ανέφερε ότι η σύσκεψη έγινε προκειμένου και μέχρι τις 20 Αυγούστου να κατατεθούν, κατόπιν σχετικού έγγραφου, οι θέσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αποφασίστηκε ότι  άμεσα θα πρέπει να γίνει συνάντηση με τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης των κατοίκων των Κοινοτήτων για την άναρχη επέκταση των ΑΠΕ αλλά και το είδος ανάπτυξης που επιθυμούν και να διερευνηθεί  νομικά το όλο θέμα, ειδικότερα με τα εδάφη της ΔΕΗ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων αλλά και της προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Μαίρη Κεσκιλίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida