Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εορδαία: Λιγότερα τα Νήπια στις προσχολικές δομές Εκπαίδευσης

Εορδαία: Λιγότερα τα Νήπια στις προσχολικές δομές Εκπαίδευσης

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σημαντική συρρίκνωση του μαθητικού δυναμικού καταγράφεται σε Κοζάνη και Εορδαία, με βάση τον αριθμό των εγγραφών μαθητών στα Νηπιαγωγεία, ως συνέπεια του πανελλαδικού φαινομένου της υπογεννητικότητας αλλά και της μετανάστευσης οικογενειών από την περιοχή προς αναζήτηση εργασίας.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας Κατερίνα Ασπράγκαθου στην πόλη της Κοζάνης η μείωση, σε σχέση με την περυσινή χρονιά, στις εγγραφές των Νηπίων ανέρχεται στις 110 και στην Εορδαία στις 60, ενώ, τα στοιχεία των γεννήσεων αλλά και η εικόνα από τους Παιδικούς Σταθμούς προϊδεάζουν για περαιτέρω μείωση την επόμενη χρονιά.

Στην Πτολεμαΐδα παρατηρείται διαφοροποίηση μεταξύ του Νότιου και Βόρειου Τομέα, στις Σχολικές Μονάδες της δεύτερης περιοχής φοιτούν περισσότεροι μαθητές, ενώ και στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία της περιοχής διαπιστώθηκε απροθυμία των γονέων να εγγράψουν τα παιδιά τους.

Σε ό,τι αφορά στις Κοινότητες, εκτός από το Νηπιαγωγείο των Πύργων, όπου σημειώνεται μικρή αύξηση των εγγράφων λόγω της πρωτογενούς ανάπτυξης και της διατήρησης των  θέσεων εργασίας, στις υπόλοιπες Κοινότητες οι δείκτες είναι αρνητικοί, ενώ, και στις προσχολικές δομές του Μουρικίου, θα φοιτήσουν λιγότεροι μαθητές.

Τέλος η κ. Ασπράγκαθου, σημειώνει πως σε σχέση με το παρελθόν περιορίστηκαν  οι εγγραφές Νηπίων από την Αλβανία, που διέμεναν στην Εορδαία.

Mαίρη Κεσκιλίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida