Εορδαία: Επιδοτούνται οι πατατοπαραγωγοί

Εορδαία: Επιδοτούνται οι πατατοπαραγωγοί

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Εορδαία: Επιδοτούνται οι πατατοπαραγωγοί

Ανάσα για τους πατατοπαραγωγούς της Εορδαίας η στρεμματική ενίσχυση των καλλιεργειών τους λόγω των ζημιών, που προκλήθηκαν από τον κορονοϊό και τη μη απορρόφηση του προϊόντος τους στην Αγορά, με συνέπεια να υποστούν σοβαρό οικονομικό πλήγμα.

Τον Νοέμβριο του 2020 παραγωγοί στο Φούφα, που εξ αιτίας της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος, είδαν τη σοδειά τους να σαπίζει στις αποθήκες και στα χωράφια, απαιτούσαν από την Πολιτεία, ισότιμη αντιμετώπιση με άλλες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, για την επιδότηση της φθινοπωρινής πατάτας.

Χθες Τετάρτη 2 Ιουλίου άνοιξε το σύστημα της υποβολής των αιτήσεων άμεσης επιχορήγησης σε διάφορους αγροτικούς τομείς, μεταξύ άλλων, της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας με την αποζημίωση ανά στρέμμα να ανέρχεται στα 205 ευρώ. Η  καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι 2 Ιουλίου.

Η ενίσχυση αυτή, όπως ανέφεραν νέοι αγρότες, θα τους επιτρέψει να αποπληρώσουν οφειλές των παρελθόντων μηνών, να προμηθευτούν εφόδια για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, ενώ  αποτελεί, όπως λένε οι ίδιοι, κίνητρο για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους

 

 

Mαίρη Κεσκιλίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Κρεοπωλείο Παπαδημητρίου Κοζάνη
Γρηγοριαδης Ζαχος Κοζάνη
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida