Εκδήλωση στη μνήμη των Εκτελεσθέντων πραγματοποίησαν η Κοινότητα Πύργων και ο Δήμος Εορδαίας.(βίντεο)

Εκδήλωση στη μνήμη των Εκτελεσθέντων πραγματοποίησαν η Κοινότητα Πύργων και ο Δήμος Εορδαίας.(βίντεο)

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

 

Εκδήλωση στην μνήμη των εκτελεσθέντων των Πύργων την 23η και 24η Απρίλη του 1941, πραγματοποίησαν, χθες το πρωί στο Μνημείο των Πεσόντων, η Κοινότητα Πύργων και ο Δήμος Εορδαίας. Προηγήθηκε τέλεση Μνημόσυνου και σύντομη ομιλία για το ιστορικό της ημέρας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος .

 

Όπως είναι γνωστό οι καθιερωμένες εκδηλώσεις ματαιώθηκαν, στα πλαίσια  των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς Covid-19, όμως στη μνήμη των θυσιασθέντων για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία αποδόθηκε ο ελάχιστος φόρος τιμής με καταθέσεις στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πύργων Δημήτρης Σαμπακίδης, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Πτολεμαΐδας Σπύρος Τάσιος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας Χρήστος Σπυρίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Δημήτρης Καρακασίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Εορδαίας Αναστάσιος Παπαχρήστου.

 

Να σημειωθεί ότι η λιτή εκδήλωση έλαβε χώρα τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

pyrgon foto 3 pyrgon foto 2 pyrgon foto 1

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Κρεοπωλείο Παπαδημητρίου Κοζάνη
Γρηγοριαδης Ζαχος Κοζάνη
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida