Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ! (Επίκαιρο Σχόλιο του Μιχάλη Ραμπίδη)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ! (Επίκαιρο Σχόλιο του Μιχάλη Ραμπίδη)

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ!

Επίκαιρο Σχόλιο του Μιχάλη Ραμπίδη                                     Πτολεμαΐδα  24-06-2021

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΦΥΓΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ

Στις 23 Ιουνίου έκλεισαν 25 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Πολλές αντιφατικές απόψεις έχουν διατυπωθεί για τα πεπραγμένα της δεκαετούς πρωθυπουργικής του θητείας. Πολλά θετικά, αρκετά αρνητικά, με το γενικό συμπέρασμα πως ήταν ένας μεγάλος ηγέτης, με κύρια χαρακτηριστικά:  Κοινωνικό πρόσωπο στην πρώτη θητεία του και πατριωτικό στη δεύτερη!

Αμέσως μετά την ψήφιση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, έλαχε την ίδια ημέρα ακριβώς, μετά από 25 χρόνια (23/6/2021) να έρθει στη βουλή για συζήτηση και νομοθέτηση, η ιδιωτική επικουρική ασφάλιση και δεν μπορούμε να ξεχνάμε:

Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου ανέθεσε το 1982 στον Υπουργό της Οικονομίας της κυβέρνησής του, Δημήτρη Κουλουριάνο (διαπρεπή οικονομολόγο, που διετέλεσε και Διοικητής ΕΤΒΑ και Ευρωβουλευτής) να μελετήσει το Ασφαλιστικό Σύστημα και να φέρει τις προτάσεις του. Μεταξύ άλλων ο κ Κουλουριάνος είπε στον Ανδρέα Παπανδρέου: «Δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη κάποιοι ηλικιωμένοι, γιατί δεν έχουν πληρώσει ποτέ εισφορές». Ο Ανδρέας Παπανδρέου, επίσης καθηγητής της οικονομίας σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ του απάντησε: «Νομίζεις ότι δεν έχουν πληρώσει. Κανένα κράτος που σέβεται το λαό του, δεν θα άφηνε τους υπερήλικες που πήγαν σε δυο πολέμους και έφτυσαν αίμα για να σταθεί αυτή η χώρα στα πόδια της, να πεθάνουν στην ψάθα επειδή δεν πλήρωσαν εισφορές».

Φοβάμαι ότι οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι απαγορευτικές …….

Μας βεβαιώνει η σημερινή κυβέρνηση ότι τον ΚΡΑΤΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. Εδώ γελάνε !!! Την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου (ΚΡΑΤΟΥΣ) είχαν και οι συντάξεις (κύριες & επικουρικές) απέναντι στα δεκαετή μνημόνια αλλά δεν “άντεξαν” πρώτα οι πολιτικοί μας και κατόπιν οι συντάξεις …. Εξ άλλου υπάρχει δεδηλωμένη του τέως ΥΠ.ΟΙΚ. κ Χαρδούβελη (με τους ίδιους συγκυβέρνησε) για τη “ΡΗΤΡΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ” αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, δηλαδή γιοκ εισφορές-γιοκ συντάξεις.

Πάρτε το χαμπάρι, δεν κοροϊδεύετε κανέναν …..

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida