Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Να σταματήσουμε την καταστροφή ( αν είναι εφικτό ) του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

6λ ανάγνωσης
Να σταματήσουμε την καταστροφή ( αν είναι εφικτό ) του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Συγγράφει ο Πολιτίδης Χρήστος

ΤΟ εμβληματικό παλαιό πάρκο Πτολεμαΐδος, είναι αναντίρρητη αλήθεια, ότι είναι στολίδι εκπληκτικής ομορφιάς!  Αλλά το σημαντικότερο, είναι ιστορικό μνημείο, δεμένο με όλη αυτή την επίπονη διαδικασία του ριζώματος των προσφύγων παππούδων μας, σ’ εκείνες τις πολύ αντίξοες συνθήκες του παρελθόντος.

Ως ιστορικό μνημείο και πολιτικό υποκείμενο της Πόλης(υπάρχουν ακόμη οι σκιές των παλαιότερων μέσα του, τα πνεύματα τους, η ψυχή τους, που μας συντροφεύει, αν πας την νύχτα, θα ακούς να σου ψιθυρίζουν, είναι ευδιάκριτα, μέσα στο απαλό αγκομαχητό της μίξης των θορύβων της Πόλης) πρέπει να το διατηρήσουμε πάση θυσία.

Τα πεύκα που κόπηκαν ήταν 73 ετών (κατά την προσωπική μου εκτίμηση).

Προσπαθώντας να βρω την άκρη, στο γιατί,  έμπλεξα σ’ ένα λαβύρινθο υπηρεσιών.

Εν τάχει  τον ιστορώ: Πήρα την τετάρτη 29/4, τηλέφωνο στο γραφείο δημοσίων σχέσεων του Δήμου, με παρέπεμψαν σε άλλο τηλέφωνο στο γραφείο του Δήμαρχου, Μίλησα με την γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, την ρώτησα αν ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ κατατιθέμενη, που καθιστά επικίνδυνα τα δένδρα για την ασφάλεια των πολιτών. Με παρέπεμψαν στην πολεοδομία, μίλησα με την Κυρία Αγγελίδου φωτεινή η οποία μου άνοιξε έναν δρόμο, είπε ότι υπάρχει γνωμάτευση από την Δασική υπηρεσία. Έλειπε όμως η κυρία που διαχειρίζεται αυτά τα έγγραφα.. Πήρα 7 απανωτά τηλέφωνα στα διάφορα τμήματα που ασχολούνται με Δασικές υποθέσεις της περιφέρειας, στο τελευταίο με παρέπεμψαν στην “Αποκεντρωμένη”, από εκεί στο γραφείο του κυρίου Ηλιάδη Μιχαήλ (ήταν ευγενέστατος και τον ευχαριστώ θερμά), ο οποίος μου είπε, θα εξετάσει το θέμα και θα επικοινωνήσει μαζί μου, έπειτα μίλησα με την Αντιδήμαρχο κυρία Αντωνιάδου Μαρία δήλωσε αναρμόδια, με παρέπεμψε στον κύριο Κεσκερίδη.

Μακρύς ο δρόμος και σκοτεινός.

Ευχαριστώ θερμά και τον Αντιδήμαρχο κύριο Κεσκερίδη για τις απαντήσεις και τον χρόνο που διέθεσε.

Τέλος επικοινώνησε μαζί μου και πάλι ο κύριος Ηλιάδης Μιχάλης.

Μεταφέρω επακριβώς τα όσα με λακωνικό τρόπο μου είπε.

Έγινε αυτοψία από υπαλλήλους της Περιφέρειας οι οποίοι έκριναν ότι πρέπει να κοπούν για την ασφάλεια των πολιτών (αυτά το 2014).

Στην ερώτηση μου τι πτυχία υπήρχαν, μου απάντησε την αυτοψία έκαναν ένας Δασολόγος της Περιφέρειας και ένας Δασοφύλακας.

Όλα καλά ως εδώ.

Αυτήν  την γνωμάτευση, έκανε χρήση το 2014 ο Δήμος και άρχισε να διαμορφώνεται η άποψη, ότι πρέπει να κοπούν, επί Δημαρχίας, κυρίας Βρυζίδου Παρασκευής και μετέπειτα επί Δημαρχίας κυρίου Ζαμανίδη.

Που βρίσκεται το λάθος λοιπόν, όλα φαίνονται σύννομα και ηθικά.

Δεν αμφισβητώ την κρίση του υπάλληλου Δασολόγου της Περιφέρειας, ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ.

Πολύ λίγη.

Όταν έχεις μπροστά σου, ιστορικά μνημεία, είσαι προσεκτικός, η αναίτια καταστροφή τους είναι έγκλημα, κακούργημα κατά της Πόλης.

Θα σας εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ.

Αν ο Δήμαρχος ο κύριος Πλακεντάς, δει ότι γέρνει το ιστορικό υδραγωγείο (το δεύτερο ιστορικό μνημείο της Πόλης, δεν υπάρχουν άλλα), φαντάζομαι δεν θα επιχειρήσει να το ανατινάξει…

Η λογική λέει: Φτιάχνω μια επιτροπή από μηχανικούς και εξαντλώ κάθε δυνατότητα διατήρησης του.

Το ίδιο είναι και εδώ, εφησυχαστήκατε στην γνώμη ενός δημόσιου υπαλλήλου

Λάθος μέγα!

Η λογική ορίζει: Ζητώ κλιμάκιο επιστημόνων από την σχολή “Δασολογίας  και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για επιστημονική, επίσημη γνωμάτευση, και μετά, κάνω ή δεν κάνω ενέργειες.

Βιαστήκατε.

Αν υπάρχει κάτι να καταθέσετε που δεν το γνωρίζω, ασφαλώς θα σας ακούσω με την προσήκουσα σοβαρότητα.

 

 

 

Είμαστε μικρότεροι από ένα πολλοστημόριο των δένδρων που κόψατε.

Κύριε Πλακεντά, ΕΙΝΑΙ εφήμερη η ζωή, αν κοιτάξετε στον τοίχο, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, θα διαπιστώσετε, ό,τι θα γίνεται και εσείς φωτογραφία, τα πεπραγμένα σας όμως θα μείνουν.

Με πληροφόρησε η Κυρία Αγγελίδου, ότι προτίθεστε να κόψετε, όλα τα δένδρα από το παλαιό πάρκο.

Σας καθιστώ υπεύθυνο, θα αντιδράσουμε, οφείλετε να ακολουθήσετε την παραπάνω ΝΟΜΙΜΗ διαδρομή που ανέλυσα, πριν από την όποια ενέργεια.

Δεν κρατώ εξουσία στα χέρια μου, μοναχά ένα λειωμένο από την χρήση μολύβι, ή αν θέλετε μια ανέραστη πένα που δεν ερωτοτροπεί με την ηδυπάθεια της εξουσίας.

 

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ

Τον αγαπητό κύριο Κεσκερίδη, του είπα στην συνομιλία που είχαμε, δεν αμφισβητώ την (καλή)πρόθεση του Δήμου, αλλά τις ενέργειες, έκανα αυτοψία, έβγαλα φωτογραφίες, τις οποίες παραθέτω….  Στις τομές, όλοι οι κορμοί είναι υγιέστατοι, χωρίς φαγώματα ή σαπίσματα από την δράση  και προσβολή, εντόμων η μυκήτων.

Είναι λάθος οι ισχυρισμοί περί σαπισμένων κορμών από την μεριά του Δήμου.

Μπορείτε να το διαπιστώσετε “ιδίοις όμμασι” στις φωτογραφίες που παραθέτω.

Το ότι ο Δήμαρχος ανοίγει το θέμα για την κατασκευή παιδικών χαρών ΑΝΑΦΩΝΟΥΜΕ! ΕΥΓΕ!

Ανοίγει με την πράξη του το μέγα θέμα όμως, “ΖΩΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ”.

Το έχω γράψει 1000 φορές (θα αποκτήσω το πέτρινο μειδίαμα του κυρίου Τότη στο χαμόγελο μου, μάλλον μετά από 150 χρόνια δίπλα του).

Πεζοδρομείστε κύριε Δήμαρχε όλο το κέντρο επιτέλους, εκεί είναι οι ζωτικοί χώροι, εκεί μπορείτε να φτιάξετε όσες παιδικές χαρές θέλετε, χωρίς να καταστρέψετε το ομορφότερο σημείο της πόλης μας.

Αυτό ξεκίνησε τότε ο κύριος Τότης και έμεινε ανεκπλήρωτο.

Συγγράφει ο ΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Εν έτει 2020 στις 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Να σταματήσουμε την καταστροφή ( αν είναι εφικτό ) του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Να σταματήσουμε την καταστροφή ( αν είναι εφικτό ) του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Να σταματήσουμε την καταστροφή ( αν είναι εφικτό ) του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Να σταματήσουμε την καταστροφή ( αν είναι εφικτό ) του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Να σταματήσουμε την καταστροφή ( αν είναι εφικτό ) του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Να σταματήσουμε την καταστροφή ( αν είναι εφικτό ) του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Να σταματήσουμε την καταστροφή ( αν είναι εφικτό ) του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Να σταματήσουμε την καταστροφή ( αν είναι εφικτό ) του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Να σταματήσουμε την καταστροφή ( αν είναι εφικτό ) του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Να σταματήσουμε την καταστροφή ( αν είναι εφικτό ) του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο