Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Κ. Δήμαρχε, μάλλον γκαφατζής είστε ή διαχειρίζονται, την δημόσια εικόνα σας και τις πολιτικές επιλογές σας άτομα ανάξια, που συνεχώς εκπίπτουν σε γκάφες!

4λ ανάγνωσης
Εορδαία δημοσκόπηση: “Πλακεντάς Παναγιώτης, ένας χρόνος και μία ημέρα μετά τις εκλογές”

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

(Πλακεντά Παναγιώτη)

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ

«Βασιλιάς Ριχάρδος Γ’» του William Shakespeare

Ως πολίτης λοιπόν, ως ψηφοφόρος της αριστεράς, που (εκλιπαρώντας εσείς) την δεύτερη Κυριακή και εγώ   πέφτοντας σε ατόπημα σας ψήφησα, ζητώ τον λόγο.

Υπάρχουν πολλοί φωνασκούντες, στην κάθε μου λέξη και πολλοί γυρολόγοι γύπες στην κάθε μου πρόταση, που όπως στο παρελθόν θα επιχειρήσουν να δείξουν τους όνυχες τους.

Οπότε σαν ψηφοφόρος σας ομιλώ, τέτοιος σαν αυτόν που εκλιπαρούσατε την δεύτερη Κυριακή για να εκλεγείτε.

Η υγειονομική κρίση έφερε στα όρια όλες τις δομές του συστήματος.

Η καταρρέουσα υγεία δεν θα άντεχε πέραν των μερικών ημερών αν κορυφωνόταν η κρίση.

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ το έθεσε, πέραν των περιοριστικών μέτρων, η επίσης σημαντική παράμετρος είναι οι ΜΕΘ, που απαξίωσαν οι ομοϊδεάτες σας.

Αυτά θα τα δούμε όμως στο εγγύς μέλλον.

Είμαι θιασώτης και θαμώνας της λαϊκής αγοράς  της Πτολεμαΐδας, πολλές δεκαετίες, είναι η πρώτη φορά που δήμαρχος νυν και μάλλον όχι ΑΕΙ εκστομίζει τέτοιες ατοπήματα.

Η υγειονομική κρίση γεννά και την οικονομική, δυο μήνες τώρα υπάρχουν ρακένδυτοι, πολίτες  στα όρια του λοιμού, που προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο, επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, άνεργοι που σύμφωνα με τον κύριο κωλοτούμπα (γνωστό υπουργό Υποανάπτυξης κύριο Γεωργιάδη) μπορούν άνετα να ζήσουν με 400 ευρώ, έτσι φαντάζομαι δημιουργήθηκε  το ευτραφές του τριπλό-υποσιάγωνο…… με τα 400 ευρώ.

Η λαϊκή αγορά “εθιμικό δίκαιο”, ήταν πάντοτε η προσφυγή των φτωχοποιημένων,  των ανθρώπων σε ένδεια και αυτών που προσπαθούσαν  να κερδίσουν με τις στοχοποιημένες αγορές τους,  λίγα λεπτά  για να λειτουργήσει το νοικοκυριό τους.

Ήμουν στην λαϊκή αυτή την Τετάρτη, όπως και την προηγούμενη και ούτω καθεξής.

Φαντάζομαι κάτι θα υπέπεσε στην αντίληψη του κράτους και δημιουργήθηκε θέμα.

Η λαϊκή όπως και τις προηγούμενες “τετάρτες των τεφρών” ήταν υποτονική, άδεια και μίζερη, ο φοβισμός,  η ένδεια από έλλειψη χρημάτων και η εξαθλίωση δημιούργησαν ένα κατατονικό κλίμα.

Δεν υπήρξε κανένας εκτροχιασμός “μεγέθους” που να δικαιολογεί τέτοιες αποφάσεις.

Η κυβέρνηση  ορθώς λειτούργησε….  ο δήμαρχος εγκληματικά.

Φυσικά το πιάτο στο τραπέζι του είναι γεμάτο.

Στην λαϊκή αγορά ποτέ δεν τον είδα.

Διότι ποτέ δεν ήταν εκεί……..

Αν σας ρωτήσουμε κύριε Πλακεντά πόσο ήταν η τιμή της ντομάτας,  η τιμή στα λεμόνια, η τιμή στα μανιτάρια του κύριου Μπέλτσου ή ακόμη αν υπήρχαν μανταρίνια στους πάγκους, μάλλον σε μονόλογο θα περιπέσουμε.

Ζει η κοινωνία από αυτούς τους πανάρχαιους θεσμούς, δεν έχετε δικαίωμα να τους υβρίζετε και να επιβραβεύετε την πολιτεία για την αχρήστευση τους.

Ακόμη, ο δημαρχιακός θώκος, πάντοτε για τους κοντόφθαλμους πολιτικούς  ήταν εφαλτήριο για ένα βήμα παραπάνω, στην περιφέρεια ή στην βουλή.

Παραδείγματα… να τα αναφέρουμε: Πρώην Δήμαρχος, ερωτευθείς τον εαυτό του, για τα κάλλη του υπεραμύνθηκε την θέση του να γίνει αντιπεριφερειάρχης, από Δήμαρχος κλητήρας……

Πρώην Δήμαρχος,  “που ως έλαφος, επιποθεί τα πηγάς των υδάτων” της εξουσίας, εβρέθη ως παρακεντές,  σε τρίτο βουλευτικό ρολό, επίμονα φωτογραφούμενος ένθεν ή και παρακείμενος υπουργών.

Και πάλι μακρύς ο κατάλογος.

Στο έργο τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Γ  του  William Shakespeare, ο βασιλεύς αναφωνεί: Ένα άλογο, το βασίλειο μου  για ένα άλογο.

Πέραν της πτώσης, θα μπορούσε να ερμηνευτεί: Οι ανερχόμενοι  πληβείοι,  αναζητούν το άλογο για την μικρή τους, άχαρη ,και ανούσια  αυτοκρατορία, αυτήν των αρεστών και των αυλοκολάκων.

Τάδε έφη

Ο επί ματαίω γηράσας Πολιτίδης Χρήστος

17/ΑΠΡ/ του Σωτήριου έτους 2020

 

 

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
5 Σχόλια
  • Αγαπητή κυρία Μάρα, καλησπέρα, σας εύχομαι, καλό Πάσχα και καλήν Ανάστασιν ψυχής.

    Είναι φανερό ότι είστε απληροφόρητη ανήκω στην ΜΕΓΑΛΗ ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΗ ΧΑΡΤΑ των ιδεών της αριστεράς και των αγώνων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , ΔΕΝ ΑΝΉΚΩ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑ ΚΌΜΜΑ είναι λάθος οι πληροφορίες σας.
    Απορώ,….
    το να προδίδει ένας Δήμαρχος την πόλη του (ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ) το βρίσκετε φυσιολογικό.
    Το να του ασκεί ένας πολίτης κριτική γι αυτό το βρίσκετε νοσηρό……

    Κακού γαρ ανδρός δώρ΄όνησιν ουκ έχει – Ευρυπίδης- Μήδεια

  • Aγαπητε Ιωαννη τι ομιλειτε αφου δεν πηγατε ποτε λαικη? η οπου γαμος και χαρα ο ιωαννης δεν πατα αλλα θελει να μιλα!!!

  • Κύριε Ιωάννη, σας εύχομαι καλό Πάσχα και καλήν Ανάστασιν, δεν είμαι εξπέρ, ασφαλώς και ούτε υπέρτατος, αυτά είναι σημάδια ψυχασθένειας για όσους διεκδικούν ως υπέρτατο αγαθό την εξουσία ή γατζώνονται επάνω της, δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει ότι δημιουργείται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που θα ανατινάξει την οικονομική ζωή της χώρας. Τροφοδοτείται από την υγειονομική κρίση αλλά κινείται ξεχωριστά σε όλες της πτυχές της οικονομικής ζωής, οπότε οι ακρότητες αυτών που διαχειρίζονται την εξουσία πρέπει να εκλείψουν , σας ευχαριστώ για την τελευταία φράση, το έχω στο μυαλό μου πολλά έτη, καλώς εχόντων των πραγμάτων κάποια στιγμή θα υπάρξει κάποια έκδοση.

  • Μέρες που είναι άλλη δουλειά δεν έχετε; Αφού είστε εξπερ και υπέρτατος σε όλα γιατί δεν θέσατε τον εαυτό σας υποψήφιο; Απλός πολίτης είμαι και δεν έχω πατήσει το πόδι μου στην λαϊκή γιατί δεν μου αρέσει τι σημαίνει αυτό; Γράψε κάνα μυθιστόρημα γιατί πολύ φαντασία έχεις και άσε τον κοσμακι ήσυχο μέρες που ειναι…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *