Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Αετού και του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας στο Κέντρο ΑΠΕ στο Φιλώτα_

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Αετού και του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας στο Κέντρο ΑΠΕ στο Φιλώτα_
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Αετού και του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα

 

Η διαχειριστική ομάδα του  Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στον Φιλώτα, τους μαθητές της τάξης Ε’ και ΣΤ’ και συνοδούς εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Αετού, καθώς και τους μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς, του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας.

kotsidis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

 

Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Κέντρο, αλλά και να πληροφορηθούν από τον Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Δρ. Φιλιππίδη Κωνσταντίνο, σχετικά με τον ορισμό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τις μορφές αυτών, την αποθήκευση ενέργειας, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την κλιματική αλλαγή, τις αιτίες αλλά και τις συνέπειες που αυτή επιφέρει στο περιβάλλον. Επιπρόσθετα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της οικονομίας που εκπέμπουν περισσότερα αέρια θερμοκηπίου, στις αιτίες που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή αλλά και στην πορεία των εκπομπών μέχρι και σήμερα. Τέλος, αναπτύχθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε στα μέσα, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος προκειμένου να ενστερνιστεί έναν τρόπο ζωής και σκέψης πιο φιλικό προς το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας παράλληλα οικολογικά υλικά.

 

Στη συνέχεια, προβλήθηκαν εκπαιδευτικά βίντεο που αφορούσαν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, στον αντίκτυπο της αλλά και στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας για τη μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. Πραγματοποιήθηκε brainstorming/ καταιγισμός ιδεών σχετικά με τους τρόπους που μπορεί ο άνθρωπος να αποτρέψει την κλιματική κρίση, καθώς και μια εποικοδομητική συζήτηση από την ολομέλεια των μαθητών/τριών σχετικά με τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Μετά την παρουσίαση/εισαγωγή, ακολούθησε περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου από τον Πρόεδρο του Ομίλου, όπου οι μαθητές/τριες ανακάλυψαν πρότυπες εφαρμογές των ΑΠΕ, προσομοιώσεις εφαρμογών πράσινου υδρογόνου, ολοκληρωμένα συστήματα φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, μπαταριών, εκπαιδευτικά ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, σταθμών φόρτισης και ηλεκτροκίνησης.

 

Παράλληλα, οι μικροί/ες μαθητές/τριες των δύο δημοτικών σχολείων δραστηριοποιήθηκαν σε θέματα που άπτονται κλιματικής αλλαγής, μέσω ενός ελκυστικού επιδαπέδιου παιχνιδιού γνώσεων (φιδάκι). Τον συντονισμό του παιχνιδιού ανέλαβε η συνεργάτης του Κέντρου, Κωνσταντίνου Ελένη. Μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι οι μαθητές/τριες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν κοινότυπους τρόπους που μπορούν να εφαρμόσουν σε καθημερινή βάση και ελλοχεύουν μεγάλη παιδευτική σημασία τόσο για την προστασία του πλανήτη, όσο και για εμάς τους ίδιους.

 

Ευχαριστούμε θερμά τους συνοδούς/εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα τον κ. Ολίδη Γιώργο, διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αετού καθώς και τον κ. Μπιτσακάκη Δημήτρη, διευθυντή  του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας, καθώς και όλους τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και μαθητές, για τη συμμετοχή, ενδιαφέρον και ζήλο που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας.

 

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, αποτελεί αρωγό για ενημέρωση και ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Το πρόγραμμα «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Δράσεων Πράσινης Ανάπτυξης και Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» έχει ως απώτερο σκοπό την ενημέρωση και Ανάπτυξη Πράσινης κουλτούρας, με στόχο τη νεολαία για τους Δήμους Αμυνταίου, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Πρεσπών αλλά και το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

Οι Νέοι Μπροστά!

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Αετού και του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας στο Κέντρο ΑΠΕ στο Φιλώτα_ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Αετού και του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας στο Κέντρο ΑΠΕ στο Φιλώτα_ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Αετού και του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας στο Κέντρο ΑΠΕ στο Φιλώτα_ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Αετού και του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας στο Κέντρο ΑΠΕ στο Φιλώτα_ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Αετού και του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας στο Κέντρο ΑΠΕ στο Φιλώτα_ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Αετού και του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας στο Κέντρο ΑΠΕ στο Φιλώτα_

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...