Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

360.000 ευρώ από την Π.Ε. Κοζάνης για την επιχορήγηση των επικουρικών ιατρών που θα στελεχώσουν το Γ.Ν. Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο την επόμενη τριετία

20.300 ευρώ από την Π.Ε. Κοζάνης για την προμήθεια εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών Προσκόπων Δυτικής Μακεδονίας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, εισηγήθηκε την έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 (τοπικός πόρος)  για την «Επιχορήγηση Επικουρικών Γιατρών που θα Στελεχώσουν το Γ.Ν. Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο», κατά την Οικονομική Επιτροπή της 11ης Ιουλίου 2023.

Η στελέχωση των νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης με τους απαιτούμενους ιατρούς, αποτελεί αρμοδιότητα της κεντρικής διοίκησης. Η Περιφερειακή Αρχή από την πλευρά της, υποστηρίζει συστηματικά και με κάθε δυνατό μέσο τη λειτουργία των νοσοκομείων σε μια προσπάθεια να προασπίσει το θεμελιώδες αγαθό της υγείας. Έχει διαθέσει σημαντικά κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ και του ΕΑΠ για την ενίσχυση των νοσοκομείων σε εξοπλισμό και ασκεί πιέσεις στα αρμόδια υπουργεία για την επαρκή στελέχωσή τους σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος στελέχωσης των νοσοκομείων της περιοχής μας με ιατρικό προσωπικό, κρίνεται απαραίτητη η θέσπιση κινήτρων, τα  οποία θα την καταστήσουν ελκυστική επιλογή για τους επικουρικούς ιατρούς.

Σημαντικό κίνητρο για τη λύση του προβλήματος, αποτελεί η καταβολή επιπρόσθετου ποσού στις προβλεπόμενες από το νόμο αμοιβές των ιατρών, από την Περιφέρεια, που προσδιορίζεται στο παρόν έργο σε ποσό ίσο με 500 € μηνιαίως.

Για την ικανοποίηση της χρόνιας αυτής απαίτησης, η αντιπεριφερειάρχης εισηγήθηκε την αύξηση του προϋπολογισμού του έργου κατά 360.000 ευρώ, ενισχύοντας οικονομικά με τα απαιτούμενα ποσά τα νοσοκομεία για τα επόμενα τρία χρόνια, συνεχίζοντας το υφιστάμενο έργο. Το ποσό αντιστοιχεί σε είκοσι ιατρούς.

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης
H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...