225.680  ευρώ από την ΠΕ Κοζάνης για τη χρηματοδότηση της Α’ φάσης μελετών κατασκευής του φράγματος στη θέση Αμάρ Μπέη στην Κοινότητα Λιβαδερού (Α’ Φάση)

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
255.187 ευρώ από την ΠΕ Κοζάνης για την χρηματοδότηση της επισκευής της περιφερειακής οδού Καισαρειάς και την συντήρηση της οδού Ρυμνίου -Τριγωνικού
?

Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια εισηγήθηκε την υποβολή πρότασης έργων στο ΕΑΠ 2017-2021 για το έργο με τίτλο: «Μελέτη για την κατασκευή φράγματος στη θέση Αμάρ Μπέη στην Κοινότητα Λιβαδερού του Δήμου Σερβίων (Α’ Φάση)» προϋπολογισμού 225.679,76€ κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023.

Μετά από χρόνιο αίτημα των πολιτών στην κοινότητα Λιβαδερού,  ξεκινάει η μελέτη ενός σημαντικού έργου για την περιοχή που αποσκοπεί στην βελτίωση των συνθηκών άρδευσης, στην αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με προσέλκυση νέων αγροτών στην περιοχή.

Η οριστικοποίηση της θέσης κατασκευής του φράγματος έγινε κατόπιν συνέλευσης, ενημέρωσης και απόφασης των κατοίκων του Λιβαδερού και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων. Η περιοχή Αμάρ Μπέη παρέχει τη δυνατότητα κατασκευής μικρών φραγμάτων λόγω μορφολογίας του εδάφους και μπορεί να πραγματοποιηθεί η άρδευση με κατάκλιση. Μέρος του έργου αποτελεί και η κατασκευή δρόμου 4 χλμ που θα συνδέει το φράγμα με τον οικισμό του Λιβαδερού και θα συμβάλει στην ασφαλή πρόσβαση προς το φράγμα Λιβαδερού αλλά και στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής. Οι μελέτες της Α’ φάσης θα υλοποιηθούν από την ΑΝΚΟ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αν και κάτοικοι του Λιβαδερού ασχολούνται  επί το πλείστον με τον πρωτογενή τομέα δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα συλλογικό αρδευτικό έργο στην περιοχή και η εκμετάλλευση του αγροκτήματος πραγματοποιείται με ξηρικές καλλιέργειες.

Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η δημιουργία  υποδομών για την πρωτογενή παραγωγή, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης της γεωργίας στην περιοχή και ενασχόλησης των νέων με τον κλάδο.

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!