20 Φεβρουαρίου 2020
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι θα συμβεί σε όσους δεν κάνουν συναλλαγές με κάρτες

Την υποχρέωση να καλύψουν το 2,5% έως 7,5% των φετινών ετησίων…
εισοδημάτων τους με πληρωμές μέσω «πλαστικού» χρήματος ή ηλεκτρονικής τραπεζικής θα έχουν εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Όσοι δεν τα καταφέρουν, θα χρεωθούν με επιπλέον φόρο εισοδήματος ίσο με το 22% του μη καλυφθέντος ποσού, κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλουν την άνοιξη του 2017, για τα εισοδήματα του 2016!

Τη ρύθμιση αυτή κρύβει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις ρυθμίσεις για τα κίνητρα χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών, το οποίο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και ίσως να κατατεθεί και στη Βουλή.

Το ποσοστό του ετησίου εισοδήματος από μισθούς ή συντάξεις που θα πρέπει να καλύπτεται με δαπάνες πληρωθείσες με «πλαστικό» ή ηλεκτρονικό χρήμα θα εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματος.

 

ΠΗΓΗ:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα