2d6f27df7cb91a2cf5b5cce9f4e20ca3 XL

Προκήρυξη 1500 θέσεων μόνιμων γιατρών για την μονιμοποίηση των επικουρικών

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σταδιακές προκηρύξεις για 1.500 θέσεις μόνιμων γιατρών, που θα αφορούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και τα τμήματα – κλινικές των νοσοκομείων που έχουν τεκμηριωμένες ανάγκες στελέχωσης θα εκδοθούν από το υπουργείο Υγείας.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα μονιμοποίησης των επικουρικών γιατρών που έχουν προσφέρει υπηρεσίες στο σύστημα Υγείας και μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη διεκδίκηση μιας θέσης από όσες έχουν μέχρι σήμερα προκηρυχθεί ή πρόκειται να προκηρυχθούν μέσα στο 2018. Ήδη 140 επικουρικοί γιατροί από αυτούς που παρατάθηκε η θητεία τους έχουν πάρει μόνιμη θέση στο ΕΣΥ . Η προϋπηρεσία του επικουρικού γιατρού μοριοδοτείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό και αποτελεί ένα σημαντικό bonus στις κρίσεις .

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί γιατροί πραγματοποίησαν σήμερα 24ωρη απεργία με αίτημα την παραμονή των επικουρικών συναδέλφων τους στο ΕΣΥ, ενώ το μεσημέρι προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυράις έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών, έθεσαν στον υπουργό Υγείας το θέμα της ομαλής συνέχισης και ολοκλήρωσης των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ έως 31/12/2018 και της απρόσκοπτης πληρωμής τους. Ζήτησαν επίσης, διευκρινίσεις σχετικά με το αν θα υπάρξουν απολύσεις επικουρικών γιατρών μέχρι τότε και επανέλαβαν το πάγιο αίτημα της ΟΕΝΓΕ για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Σε ότι αφορά στο θέμα των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών ο Α. Ξανθός τόνισε, ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που εξασφαλίζουν την ομαλή ολοκλήρωση τους, έως το τέλος του τρέχοντος έτους και την απρόσκοπτη πληρωμή των επικουρικών γιατρών.

Ενημέρωσε επίσης, τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών ότι ήδη προωθείται η διαδικασία, προκειμένου με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου να προκηρυχθούν, εντός του 2018, περίπου 1000 μόνιμες θέσεις, λοιπού προσωπικού σε ειδικότητες, τμήματα και νοσοκομεία που σήμερα καλύπτουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι που έχει παραταθεί η θητεία τους.

 

 

 

πηγή

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida
Tagged