ΟΑΕΔ: Βγαίνει η προκήρυξη για 15.000 προσλήψεις νέων ανέργων

OAED-

Μέσα στην εβδομάδα θα εκδοθεί η προκήρυξη του ΟΑΕΔ, όπου και θα δίνεται  απασχόλησης 15το σήμα έναρξης τουυ νέου προγράμματος για 15.000 νέους ανέργους ηλικίας από 18 έως 29 ετών.

Το πρόγραμμα, θα υοποιηθεί σε δύο στάδια με το πρώτο να αφορά προσλήψεις 10.000 νέων ανέργων και στην συνέχεια άλλους 5.000, κατά κύριο λόγο πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκειμένου να απασχοληθούν σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, του ιδιωτικού ή κοινωνικού τομέα της οικονομίας.

Η πρώτη φάση θα προκηρυχθεί και θα κατανέμεται σε 6.000 θέσεις για ανέργους πτυχιούχους πανεπιστημόων και ΤΕΙ , ενώ οι υπόλοιπες 4.000 θέσεις θα αφορούν αποφοίτους λυκείου.

Το πρόγραμμα, προβλέπει επιδότηση έως και 500 ευρώ τον μήνα για απασχόληση τουλάχιστον 15 μηνών (το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου), με ανώτατο όριο επιδότησης τα 400 ευρώ μηνιαίως για τους νέους έως 25 ετών και τα 500 ευρώ για τους νέους άνω των 25 ετών.

Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι μεγαλύτερη εάν ο εργοδότης προσλάβει μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση προσωπικού για ένα τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

 

 

πηγή

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !